Στουρνάρας: Στείλαμε τα δημοσιονομικά στοιχεία στην τρόικα και αναμένουμε
Ανοικτή παραμένει η ακριβής ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα των εκπροσώπων των δανειστών, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο Γ.Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τον Ευ.Βενιζέλο. Ο υπουργός είπε ότι ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα, καθώς το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη στείλει στους εκπροσώπους των δανειστών τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό και αναμένει την ημερομηνία άφιξής τους.
Ανοικτή παραμένει η ακριβής ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα των εκπροσώπων των δανειστών, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο Γ.Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τον Ευ.Βενιζέλο.
Ο υπουργός είπε ότι ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα, καθώς το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη στείλει στους εκπροσώπους των δανειστών τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό και αναμένει την ημερομηνία άφιξής τους.
Για την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας, την τοποθέτησε χρονικά μεταξύ 14-16 Ιανουαρίου. Σε άλλη ερώτηση για το αν θα έχουν κλείσει τα θέματα μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η ελληνική πλευρά αναμένει την αξιολόγηση των στοιχείων που έστειλε.
Κατά πληροφορίες, στη σύσκεψη δεν συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δεδομένου ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή εμπλοκή της επικεφαλής του ΤΧΣ, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι δεν τον προβληματίζει. «Ισχύει ό,τι είπα χθες» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.
Πηγή προσκείμενη στην τρόικα δήλωσε στο in.gr ότι η ημερομηνία άφιξης των Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ δεν έχει επακριβώς προσδιοριστεί, αλλά σε κάθε περίπτωση θα επιστρέψουν στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι η ελληνική πλευρά να έρθει σε συνεννόηση με την τρόικα το αργότερο έως τις 10 Φεβρουαρίου προκειμένου να λάβει τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ έως το τέλος του μήνα.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η αξιολόγηση του πρώτου και δεύτερου τριμήνου του 2014 θα μπορούσε να συμπτυχθεί -όπως έχει γίνει ξανά στο παρελθόν- και η τρόικα να επιστρέψει στα μέσα Μαΐου για να ολοκληρώσει την επισκόπηση προόδου του εξαμήνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αφγανιστάν: Κυρώσεις της Αυστραλίας σε μέλη της de facto κυβέρνησης των Ταλιμπάν
- Νότια Αφρική: Δολοφονείται μάρτυρας για εγκλήματα του δικαστικού συστήματος
- Κατεχόμενα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γιο του Ερντογάν στον Ερχιουρμαν
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας