Ενόχληση δικαστών και με τις δηλώσεις Παπούλια για τις υποθέσεις τρομοκρατίας
«Ανεπίτρεπτες» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) τις πρόσφατες αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και υπογραμμίζει ότι έργο των δικαστών δεν είναι να «παίρνουν κεφάλια», ενώ απαντά και στον Ν.Δένδια για το ζήτημα της χορήγησης άδειας στον καταδικασμένο σε ισόβια Χριστόδουλο Ξηρό.
«Ανεπίτρεπτες» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) τις πρόσφατες αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και υπογραμμίζει ότι έργο των δικαστών δεν είναι να «παίρνουν κεφάλια», ενώ απαντά και στον Ν.Δένδια για το ζήτημα της χορήγησης άδειας στον καταδικασμένο σε ισόβια Χριστόδουλο Ξηρό.
Ειδικότερα, η ΕΔΕ με αφορμή «τις συνεχιζόμενες δηλώσεις ορισμένων παραγόντων, οι οποίοι κατ’ επανάληψη και με ευκολία μετακυλίουν τις ευθύνες αποκλειστικά και μόνον στη Δικαιοσύνη» επισημαίνει σε σημερινή, ανακοίνωσή της τα εξής:
«Αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος, εντός διαστήματος ολίγων ημερών, επιμένει να επαναλαμβάνει δυσμενή κριτική εναντίον της Δικαιοσύνης, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, χαρακτηρισμούς, κατά την άποψή μας, ανεπίτρεπτους, τόσο γενικότερα, όσο και κυρίως όταν προέρχονται από τον κορυφαίο Πολιτειακό παράγοντα («αποκρουστική» απόφαση), επισημαίνουμε ότι το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου υπήρξε σοβαρότατο πολιτικό σκάνδαλο, για το οποίο, εν τούτοις, ουδεμία πολιτική ευθύνη αποδόθηκε σε πολιτικά πρόσωπα ενώ, αντίθετα, αποδίδεται ευθύνη στους δικαστές, χωρίς, προφανώς γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία οδήγησαν το (πρωτοβάθμιο) δικαστήριο στην απαλλαγή των κατηγορουμένων».
Εξάλλου, συνεχίζει η ΕΔΕ, «η ορθή άσκηση του λειτουργήματός τους επιβάλλει στους δικαστικούς λειτουργούς, να απονέμουν δίκαιο, με τρόπο συνετό και αντικειμενικό και όχι «να παίρνουν κεφάλια», όπως ζητήθηκε».
Παράλληλα, η ΕΔΕ επισημαίνει ότι «αναφορικά με τις δηλώσεις για τη διαφυγή του εκτίοντος ποινές, για τρομοκρατικές ενέργειες, τις προερχόμενες από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, καθώς και από ορισμένους δημοσιογράφους, απαντούμε ότι ουδείς δικαιούται να διαγράφει το δυσχερές, επίπονο και επικίνδυνο έργο των δικαστικών λειτουργών και αγνοώντας ότι αυτοί διενήργησαν την ανάκριση, παρέπεμψαν, δίκασαν και καταδίκασαν τα εμπλεκόμενα σε τρομοκρατικές ενέργειες πρόσωπα, να απομονώνει συγκεκριμένες περιπτώσεις και να προσπαθεί να επιρρίπτει την ευθύνη αποκλειστικά και μόνο στους δικαστικούς λειτουργούς, παραβλέποντας ότι το συμβούλιο των φυλακών, του οποίου προΐσταται Εισαγγελέας, αποφάσισε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία».
Τέλος, υπογραμμίζει η ΕΔΕ, «αναφορικά με τις αποφάσεις για τη χορήγηση αδείας εξόδου στους εκτίοντες ποινή, επιβάλλεται τα αρμόδια όργανα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και συγκρατημένα, για τη χορήγηση του εν λόγω ευεργετήματος, αξιολογώντας ειδικά την κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να μην αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, ότι κατέληξαν σε εσφαλμένη κρίση, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της κοινωνίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη


