Ελεγκτικό Συνέδριο: Τέσσερις πλημμέλειες στη σύμβαση πώλησης 28 ακινήτων
Το Ζ' κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου σταμάτησε προσωρινά την υπογραφή της σύμβασης πώλησης και μίσθωσης 28 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου, έναντι 261,31 εκατ. ευρώ, καθώς διαπίστωσε τέσσερις πλημμέλειες στη σχετική σύμβαση.
Το Ζ’ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου σταμάτησε προσωρινά την υπογραφή της σύμβασης πώλησης και μίσθωσης 28 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου, έναντι 261,31 εκατ. ευρώ, καθώς διαπίστωσε τέσσερις πλημμέλειες στη σχετική σύμβαση.
Εφόσον το ΤΑΙΠΕΔ καταθέσει, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, αίτηση ανάκλησης της επίμαχης απόφασης του κλιμακίου με την οποία «μπήκε φρένο» στην επίμαχη παραχώρηση των ακινήτων, η υπόθεση θα οδηγηθεί για νέα κρίση στο 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Σωτηρία Ντούνη.
Η επίμαχη συμφωνία ύψους 261,31 εκατ. ευρώ αφορά την πώληση και λειτουργική μίσθωση (sale-and-lease-back) για 20 χρόνια, 28 ακινήτων του Δημοσίου (αφορά κτίρια πέντε υπουργείων -Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας-, 13 κτίρια ΔΟY και 5 κτίρια της Αστυνομίας). Πλειοδότριες του διαγωνισμού έχουν ανακηρυχθεί η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη

