Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μια πρώτη γνωριμία με το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη

Μια πρώτη γνωριμία με το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη

Σε μία συνέντευξη Τύπου που θύμιζε γιορτή, μετά και την ανακοίνωση της συμμετοχής της ταινίας στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης επέλεξε να συστήσει στο κοινό την νέα του ταινία, Το Μικρό Ψάρι, και τους χαρακτήρες της.

Σε μία συνέντευξη Τύπου που θύμιζε γιορτή, μετά και την ανακοίνωση της συμμετοχής της ταινίας στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης επέλεξε να συστήσει στο κοινό την νέα του ταινία, Το Μικρό Ψάρι.

Λίγα πράγματα είχαν γίνει γνωστά τόσο για την υπόθεση, όσο και για τους χαρακτήρες της ταινίας.

Ο σκηνοθέτης μάς τους σύστησε έναν – έναν: τον Στράτο (Βαγγέλη Μουρίκη) έναν άνδρα που βρισκόταν φυλακή για χρόνια και μετά την αποφυλάκιση του ζει διπλή ζωή, ως εργαζόμενος σε εργοστάσιο και εκτελεστής συμβολαίων θανάτου, την γειτόνισσα του (Βίκυ Παπαδοπούλου) και τον αδελφό της τον Μάκη (Πέτρος Ζερβός) που είναι ο καλύτερός φίλος του Στράτου, καθώς και μια σειρά χαρακτήρων του υποκόσμου: ένας τοκογλύφος και η σύζυγός του (Γ.Γιαννόπουλος – Σόνια Θεοδωρίδου), η βασίλισσα της κοκαΐνης (την ερμηνεύει η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου) και ο Γιάννης Αναστασάκης (ο «άρχοντας του σκότους» όπως τον χαρακτήρισε ο σκηνοθέτης).

«Η τέταρτη ταινία έγινε με πιο ανοιχτό πνεύμα συνεργασίας. Η παραγωγή ήταν συνέχεια δίπλα μας. Μπλέξαμε και τους ρόλους, αλλά αυτό ήταν κάτι πολύ δημιουργικό και καθόλου δεν μας πείραξε. Ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, για παράδειγμα, (σ.σ. της Faliro House Productions) και ο Βαγγέλης Μουρίκης συμμετείχαν στη συγγραφή του σεναρίου, ενώ όταν κολλήσαμε και δεν μπορούσαμε να βρούμε το τέλος, ο παραγωγός της γερμανικής εταιρείας, της Match Factory, ήταν αυτός που μας έδωσε τη λύση» είπε ο Γ.Οικονομίδης.

«Ο κόσμος του Οικονομίδη έχει ενδιαφέρον, όχι μόνο για την κακία του, αλλά και για την καλοσύνη του. Σε αυτή την ταινία τον ευχαριστήθηκα τον Οικονομίδη» δήλωσε ο Βαγγέλης Μουρίκης. «Ήταν ένας Οικονομίδης πολύ συγκεκριμένος σε αυτά που ζητούσε, πολύ πιο ώριμος και ανοιχτός σε προτάσεις από τους ηθοποιούς» τόνισε.

Όλοι οι ηθοποιοί αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που είχε η διαδικασία, καθώς ο σκηνοθέτης είναι γνωστός για τις εξαντλητικές πρόβες και για την επιμονή του στη λεπτομέρεια.

Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου είπε ότι αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και σε κάτι άλλο. «Υπήρχαν στιγμές που σκεφτόμουν ότι θέλω να τα παρατήσω, αλλά μου έβγαινε το πείσμα μου» είπε.

«Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες ήταν το γεγονός ότι έπρεπε να βρίσω, γιατί γενικά δεν βρίζω, και λόγω του χώρου από τον οποίο προέρχομαι. Καθόμουν, λοιπόν, μπροστά στον καθρέφτη και έκανα πρόβα τα «μπινελίκια». Ξαφνικά, ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ο γιος μου μέσα. «Μαμά, τι έχεις πάθει;» με ρωτάει» (γέλια).

«Αυτό που μου αρέσει στους ηθοποιούς μου είναι να έχουν χαρακτήρα» δήλωσε ο σκηνοθέτης. «Αυτόν τον χαρακτήρα βλέπω σε όσους επιλέγω, ακόμα και τους μη ηθοποιούς. Αυτόν τον χαρακτήρα είδα στη Σόνια Θεοδωρίδου και αυτόν τον χαρακτήρα είδα και στην Πόπη Τσαπανίδου».

«Σε αυτόν τον ρόλο ένιωσα, όχι ότι εκτίθεμαι ή ότι τσαλακώνομαι, αλλά ότι ξεσκίζομαι» είπε η δημοσιογράφος. «Ο Γιάννης μου είπε να αφήσω τον εαυτό μου να θυμηθεί πότε είχε βρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση. Βρήκα κομμάτια ακατέργαστα, σκοτεινά» προσθέτει.

«Ο ζοφερός κόσμος του Οικονομίδη είναι διονυσιακός από όλες τις απόψεις» δηλώνει από την πλευρά της η Μαρία Καλλιμάνη, πρωταγωνίστρια και στην προηγούμενη ταινία του Οικονομίδη, τον Μαχαιροβγάλτη.

Όλοι οι συντελεστές εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι η ταινία θα τα πάει πολύ καλά στο Βερολίνο, στο Φεστιβάλ του οποίου θα πραγματοποιήσει παγκόσμια πρεμιέρα, διεκδικόντας, παράλληλα, Χρυσή Άρκτο.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024