Χάρη στον Μ.Χοντορκόφσκι σκοπεύει να δώσει ο Πούτιν
Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε μετά τη μαραθώνια συνέντευξη Τύπου ότι θα δώσει χάρη στον ρώσο πρώην μεγιστάνα, ο οποίος έχει περάσει περισσότερα από 10 χρόνια στη φυλακή. Οι δικηγόροι του Χοντορκόφσκι αρνούνται, ωστόσο, ότι ζήτησαν χάρη από τον Πούτιν.
Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε μετά τη μαραθώνια συνέντευξη Τύπου ότι θα δώσει χάρη στον ρώσο πρώην μεγιστάνα, ο οποίος έχει περάσει περισσότερα από 10 χρόνια στη φυλακή. Οι δικηγόροι του Χοντορκόφσκι αρνούνται, ωστόσο, ότι ζήτησαν χάρη από τον Πούτιν.
Ο Πούτιν είπε σε δημοσιογράφους ο Χοντορκόφσκι έχει υποβάλλει αίτημα για χάρη και ότι σκοπεύει να το εγκρίνει.
«Έχει περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια στη φυλακή. Είναι πολύς χρόνος» είπε και πρόσθεσε ότι θα του δώσει χάρη «το συντομότερο δυνατόν».
Ο Χοντορκόφσκι επρόκειτο να αποφυλακιστεί τον Αύγουστο του 2014. Δεν είναι γνωστό πότε σκοπεύει να του δώσει χάρη ο Πούτιν.
Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του Χοντορκόφσκι διέψευσαν ότι έχουν καταθέσει αίτημα για χάρη.
Εκτιμάται ότι η κίνηση του Πούτιν αποτελεί μια προσπάθεια να μειωθεί η κριτική που δέχεται η πολιτική του, εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι τον Φεβρουάριο.
Νωρίτερα, ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι είναι μάλλον απίθανη μία νέα υπόθεση κατά του φυλακισμένου πρώην μεγιστάνα.
«Όσον αφορά την πιθανότητα μιας τρίτης υπόθεσης, θεωρώ ότι οι πιθανότητες είναι μικρές να γίνει κάτι τέτοιο» είπε. «Ακούω πολλούς να το συζητούν, αλλά αυτή τη στιγμή δεν βλέπω να υπάρχει απειλή (για κάτι τέτοιο)» τόνισε.
Η υπόθεση Xoντορκόφσκι έχει επανειλημμένα συνδεθεί με την κριτική που είχε ασκήσει ο πρώην μεγιστάνας στον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κατερίνα Στανίση: «Θα τα γράψω όλα στο βιβλίο μου και κάποιοι πρώην σύντροφοι μου θα ντροπιαστούν»
- Κουτσούμπας: Είμαι 100% σίγουρος ότι ο Μητσοτάκης ζήτησε και έδωσε συγκατάθεση για τις υποκλοπές, είναι στις βασικές αρχές του τέτοιες πρακτικές
- Οδηγός επιβίωσης από τα Μικροπλαστικά
- Νιγηρία: 23 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες σε τριπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι
- «Αυτά είναι τα μυστικά της επιτυχίας του Κομπανί στην Μπάγερν»
- Ιράν: Για 30 ώρες έκαιγε η φωτιά στο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford
