Σε ψυχιατρική κλινική εισήχθη ο διερμηνέας της τελετής για τον Μαντέλα
Σε ψυχιατρική κλινική εισήχθη ο διερμηνέας στη νοηματική, ο οποίος έκανε ασυνάρτητες χειρονομίες κατά την επιμνημόσυνη τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα, όπως μετέδωσε σήμερα, Πέμπτη, ο Τύπος της Νοτίου Αφρικής.
Σε ψυχιατρική κλινική εισήχθη ο διερμηνέας στη νοηματική, ο οποίος έκανε ασυνάρτητες χειρονομίες κατά την επιμνημόσυνη τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα, όπως μετέδωσε σήμερα, Πέμπτη, ο Τύπος της Νοτίου Αφρικής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Star, η σύζυγός του τον οδήγησε σε ψυχιατρική κλινική όπου εισήχθη αμέσως.
«Οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες. Τον υποστηρίξαμε γιατί μάλλον έπαθε κατάθλιψη» δήλωσε η σύζυγός του, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ο Ταμσάνκα Τζαντζιέ, 34 ετών, είχε ραντεβού για εξετάσεις σε μια ψυχιατρική κλινική στις 10 Δεκεμβρίου, την ημέρα που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο του Σοβέτο η επιμνημόσυνη τελετή για τον Μαντέλα.
Ο Τζαντζιέ είχε ακυρώσει το ραντεβού, όταν του προτάθηκε να αναλάβει τη διερμηνεία στη νοηματική της τελετής.
Όταν η κοινότητα των κωφών της Νοτίου Αφρικής κατήγγειλε ότι δεν κατάλαβε ούτε λέξη από τις χειρονομίες του Τζαντζιέ.
Ο ίδιος δικαιολογήθηκε, λέγοντας ότι έπαθε σχιζοφρενική κρίση λέγοντας ότι «είδα αγγέλους να πέφτουν στο στάδιο» και ότι «άκουσα φωνές».
Μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε, η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής αναγκάστηκε να ζητήσει επισήμως συγγνώμη από την κοινότητα των κωφών.
Η κύρια οργάνωση κωφών της Νότιας Αφρικής επεσήμανε από την πλευρά της ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τζαντζιέ έχει κάνει ασυνάρτητη διερμηνεία στη νοηματική σε επίσημη τελετή, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ήδη σταλεί σχετική έκθεση για τον διερμηνέα στην κυβέρνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- LIVE: Ρόμα – Μπολόνια
- ΑΕΚ – Τσέλιε 0-2: Ηττήθηκε, αλλά προκρίθηκε η Ένωση
- Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου – Με βροχή και κρύο θα κάνουμε παρέλαση
- Μονέ, ένας φτωχός καλλιτέχνης που αναγκάστηκε να πάρει ληστρικό δάνειο
- Παναθηναϊκός – Γιάντραν Σπλιτ 10-11: Επέστρεψαν, αλλά ηττήθηκαν στην εκπνοή οι «πράσινοι»
- Πώς αμείβεται η 25η Μαρτίου
