Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
3 συνήθειες που καταστρέφουν ένα γάμο

3 συνήθειες που καταστρέφουν ένα γάμο

Τατιάνα Τζινιώλη Φωτό.:ABACAPRESS.COM/Visual Hellas Τα ζευγάρια που χωρίζουν έχουν να… κατηγορήσουν διάφορους παράγοντες που μπήκαν ανάμεσα τους και κατέστρεψαν το γάμο τους. Ο συνεχής συμβιβασμός, ο μεγάλος φόρτος εργασίας αλλά και η έλλειψη προσωπικού χρόνου συγκαταλέγονται στις βασικές αιτίες που οδηγούν σε ένα διαζύγιο. 1. Επαγγελματικές υποχρεώσεις: Λόγω της κρίσης, πολλές εταιρείες εκμεταλλεύονται τις συνθήκες […]

Τατιάνα Τζινιώλη Φωτό.:ABACAPRESS.COM/Visual Hellas

Τα ζευγάρια που χωρίζουν έχουν να… κατηγορήσουν διάφορους παράγοντες που μπήκαν ανάμεσα τους και κατέστρεψαν το γάμο τους. Ο συνεχής συμβιβασμός, ο μεγάλος φόρτος εργασίας αλλά και η έλλειψη προσωπικού χρόνου συγκαταλέγονται στις βασικές αιτίες που οδηγούν σε ένα διαζύγιο.
1. Επαγγελματικές υποχρεώσεις: Λόγω της κρίσης, πολλές εταιρείες εκμεταλλεύονται τις συνθήκες ώστε να δώσουν περισσότερη δουλειά στους εργαζόμενους χωρίς τις απαιτούμενες απολαβές. Αν λοιπόν φέρνετε πολύ δουλειά στο σπίτι, λείπετε συχνά για ταξίδια ή συσκέψεις και αρχίσετε να νιώθετε πιο κοντά με του συναδέλφους παρά με το έτερον ήμισυ, τότε σίγουρα κάτι πάει λάθος.
Συμβουλή: Όταν γυρίζετε σπίτι να μοιράζεστε με το σύντροφο σας τα νέα της δουλειάς, ώστε να έρχεστε πιο κοντά και να συμπεριλαμβάνετε ο ένας τον άλλον στην εργασιακή σας καθημερινότητα. Ωστόσο δεν πρέπει να μοιράζεστε τα πάντα από τη δουλειά σας, καθώς τότε τα επαγγελματικά θα εξακολουθήσουν να μονοπωλούν την καθημερινότητα σας. Το παν μέτρον άριστον είναι μία σοφή ρήση που δεν πρέπει να ξεχνάμε.
2. Συνεχείς συμβιβασμοί: Είναι πολλές φορές που για να τελειώσει ένας καυγάς, ο ένας από τους δύο θα πρέπει να υποχωρήσει. Ωστόσο, οι πολλές υποχωρήσεις μπορούν να σας κάνουν να χάσετε τον εαυτό σας μέσα στη σχέση αλλά και να γίνει αιτία συσσώρευση θυμού. Και όλη ξέρουμε τι γίνεται όταν ο θυμός και ο εκνευρισμός βγαίνει διάχυτος από μέσα μας γιατί τον κρατάγαμε σε λήθαργο πολύ καιρό.
Συμβουλή: Μιλήστε ήρεμα με το σύντροφο σας και δώστε του να καταλάβει τη δική σας πλευρά. Οι συμβιβασμοί θα πρέπει να γίνονται και από τις δύο πλευρές ισάξια, έτσι ώστε τα αρνητικά συναισθήματα να μη συσσωρεύονται μέχρι να σας κυριέψουν. Αλλά και η σχέση να γίνει ισότιμη.
3. Χρόνος για τον εαυτό σας: Έχετε περάσει τόσο χρόνο μαζί που έχετε ξεχάσει πως είναι να είστε μόνη σας. Θυμηθείτε αυτά που σας άρεσαν να κάνετε και σας γέμιζαν χαρά ή ακόμη και μία ένοχη απόλαυση που δεν τολμάτε να μοιραστείτε μαζί του.
Συμβουλή: Φροντίστε κάθε τόσο να περνάτε χρόνο με τον εαυτό σας. Ο ποιοτικός χρόνος μπορεί να έρθει από ένα μάθημα γυμναστικής, yoga, η ανάγνωση ενός βιβλίου ή ακόμη και βλέποντας την αγαπημένη σας σειρά. Ο χρόνος με τον εαυτό σας βοηθά τη σχέση περισσότερο απ όσο νομίζετε. Άλλωστε, όπως λέει και μία φίλη «Ο σύντροφος μας δεν είναι η κολλητή μας».

gamos.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024