Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν στην Βιέννη
Μεγαλύτερη απ' ό,τι αναμενόταν και ιδιαίτερα εντυπωσιακή για τα αυστριακά δεδομένα ήταν η συμμετοχή στη μεγάλη διαδήλωση του αυστριακού συνδικάτου δημοσίων υπαλλήλων στην πλατεία μπροστά στο Μέγαρο της Καγκελαρίας στο κέντρο της Βιέννης. Προσήλθαν γύρω στις 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι (αντί των αναμενόμενων 30.000), ζητώντας από τη νέα αυστριακή κυβέρνηση απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς τους, αλλά και άρση του παγώματος νέων προσλήψεων στον αυστριακό δημόσιο τομέα.
Μεγαλύτερη απ’ ό,τι αναμενόταν και ιδιαίτερα εντυπωσιακή για τα αυστριακά δεδομένα ήταν η συμμετοχή στη μεγάλη διαδήλωση του αυστριακού συνδικάτου δημοσίων υπαλλήλων αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία μπροστά στο Μέγαρο της Καγκελαρίας στο κέντρο της Βιέννης.
Προσήλθαν γύρω στις 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι (αντί των αναμενόμενων 30.000), ζητώντας από τη νέα αυστριακή κυβέρνηση απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς τους, αλλά και άρση του παγώματος νέων προσλήψεων στον αυστριακό δημόσιο τομέα.
«Όποιον δεν εντυπωσιάζει αυτό το μέγεθος της διαδήλωσης, αυτός δεν έχει καρδιά» είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του, απευθυνόμενος στη νέα κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών και του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ο (προερχόμενος από το Λαϊκό Κόμμα) πρόεδρος του Συνδικάτου Δημοσίων Υπαλλήλων, Φριτς Νόιγκεμπαουερ, ανακοινώνοντας πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και το Συνδικάτο αποδέχεται μεταρρυθμίσεις που έχουν νόημα, ωστόσο σήμερα οι μεταρρυθμίσεις έχουν καταστεί απειλή.
Ταυτόχρονα ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση τους δημάρχους και, όπως είπε, κάποιους κυβερνήτες από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια και κάποια μέλη της κυβέρνησης για τα οποία ο όρος «κοινωνικοί εταίροι» δεν είναι άγνωστη λέξη, ενώ ζήτησε αύξηση του προσωπικού στις εφορίες, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζεται η φοροδιαφυγή και να εισπράττονται πολύ περισσότεροι φόροι για τα πολλά χρήματα από εκείνους που τα έχουν και που υπάρχουν στη χώρα.
Στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις για την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων η κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» των δύο κομμάτων, που συνεχίζει να κυβερνά μετά την ανανέωση της εντολής της με αλλαγές προσώπων, είχε δεχθεί μια αύξηση κατά 1,7%, αλλά το Συνδικάτο ζητάει 2,3%, ώστε να καλυφθεί ο πληθωρισμός.
Ομιλητές στη διαδήλωση -στην οποία συμμετείχαν πολλοί υπάλληλοι από την επαρχία που μεταφέρθηκαν στη Βιέννη με συνολικά 228 λεωφορεία και από την οποία τελικά δεν προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος, όπως διατυπώνονταν ανησυχίες- ήταν εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας Αυστριακών Συνδικάτων, ενώ το Εργατικό Επιμελητήριο Αυστρίας απέστειλε μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης με τους δημοσίους υπαλλήλους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
