Προς παραγραφή χιλιάδες ανέλεγκτες υποθέσεις φορολογίας κεφαλαίου
Εννιά εργάσιμες ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ προκειμένου να ξεδιαλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες ανέλεγκτες υποθέσεις φορολογίας κεφαλαίου τις πιο επικίνδυνες για φοροδιαφυγή και να εκδώσουν χειρόγραφες εντολές ελέγχου, προκειμένου να μην παραγραφούν στο τέλος του έτους.
Εννιά εργάσιμες ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ προκειμένου να ξεδιαλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες ανέλεγκτες υποθέσεις φορολογίας κεφαλαίου τις πιο επικίνδυνες για φοροδιαφυγή και να εκδώσουν χειρόγραφες εντολές ελέγχου, προκειμένου να μην παραγραφούν στο τέλος του έτους.
Σύμφωνα με Τα Νέα, αν οι υποθέσεις φορολογίας κεφαλαίου υποστηρίζονταν από το σύστημα Elenxis, η επιλογή των πλέον επικίνδυνων για φοροδιαφυγή θα μπορούσε να γίνει σχεδόν αυτοματοποιημένα.
Επειδή οι δηλώσεις της φορολογίας κεφαλαίου δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά, με συνέπεια να μην υπάρχουν τα στοιχεία αυτών στα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών, η επιλογή των προς έλεγχο παραγραφόμενων υποθέσεων θα διενεργηθεί από τον προϊστάμενο της κάθε υπηρεσίας, αντλώντας τις υποθέσεις από τα τηρούμενα βιβλία αυτής, στα οποία είναι καταχωρημένες κατά έτος οι υποθέσεις της φορολογίας κεφαλαίου. Στη συνέχεια οι εντολές θα εκδοθούν χειρόγραφα.
Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τον τεράστιο όγκο ανέλεγκτων υποθέσεων φορολογίας κεφαλαίου την τελευταία δεκαετία, οδηγεί με σχετική ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι στο τέλος του έτους χιλιάδες ανέλεγκτες υποθέσεις θα παραγραφούν, μεταξύ των οποίων ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να περιλαμβάνονται και υποθέσεις σημαντικής φοροδιαφυγής.
*Διαβάστε περισσότερα στα Νέα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνηση: Χαμηλές ταχύτητες στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Εκνευρίστηκε ο Αντετοκούνμπο μετά την ήττα των Μπακς: Πέταξε την μπάλα και τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή
- Εξαπάτησαν ηλικιωμένη στο Ρέθυμνο – Συνελήφθησαν σε καμπίνα πλοίου με χρυσαφικά και δεκάδες χρυσές λίρες
- Καταγγελίες για παράνομο παρκάρισμα με ένα κλικ – Δωρεάν εφαρμογή για τα κακώς κείμενα των πόλεων
- Ενεργειακό σοκ και πληθωρισμός – Γιατί η Ευρώπη θα πληρώσει ακριβά τον πόλεμο κατά του Ιράν
- Το Ιράν έχασε. Το Ισραήλ μπορεί να κερδίσει;


