
ΤτΕ: Στα 9,96 δισ. ευρώ το ταμειακό έλλειμμα στο ενδεκάμηνο
Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2013 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 9,964 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 7,672 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Το ταμειακό πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού διαμορφώνεται σε πλεόνασμα 3,131 δισ. ευρώ εάν συμπεριληφθούν τα έσοδα από τη μεταφορά των αποδόσεων ελληνικών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος και αφαιρεθούν δαπάνες που αφορούν αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2013 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 9,964 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 7,672 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού, στα οποία δεν περιλαμβάνονται έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, διαμορφώθηκαν σε 41,638 δισ. ευρώ, από 42,919 δισ. ευρώ πέρυσι.
Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 5.638 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 52.080 εκατ. ευρώ, από 48.830 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2012.
Το ταμειακό πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού (-4,007 δισ. ευρώ) διαμορφώνεται σε πλεόνασμα 3, 131 δισ. ευρώ εάν συμπεριληφθούν έσοδα ύψους 1,5 δισεκ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και αφαιρεθούν δαπάνες ύψους περίπου 5,638 δισ. ευρώ, που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τριάντα αλιείς και υλοτόμοι δολοφονήθηκαν στη Νιγηρία από τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ
- Υποχώρηση των ΗΠΑ: Αφαιρέθηκε η Φρανσέσκα Αλμπανέζε από τον κατάλογο των κυρώσεων
- Μετά τους Τραμπ και Πούτιν, σειρά για τον Σι έχει η επίσκεψη στον Κιμ Γιονγκ Ούν
- Εκλογές Περού: Η υποψήφια της ακροδεξιάς Φουτζιμόρι έχει προβάδισμα 4% ενόψει β΄ γύρου
- Ασφαλείς οι πτήσεις στην Ελλάδα – Δεν αναμένονται ελλείψεις καυσίμων
- Προσεκτική η Κάγια Κάλας εναντίον του Μπεν – Γκβιρ – Πολύ έντονη κριτική στην Κάλας από Ισπανίδα ευρωβουλευτή
