Yπεραμύνεται ο Ολάντ της γαλλικής επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
Ο Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε απαραίτητη τη γαλλική στρατιωτική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, προκειμένου να αποφευχθεί η «σφαγή" από την εθνοτική και θρησκευτική βία». Ένα 24ωρο νωρίτερα, οι Γάλλοι είχαν τις πρώτες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στη διάρκεια της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Ο Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε απαραίτητη τη γαλλική στρατιωτική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, προκειμένου να αποφευχθεί η «σφαγή» από την εθνοτική και θρησκευτική βία». Ένα 24ωρο νωρίτερα, οι Γάλλοι είχαν τις πρώτες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στη διάρκεια της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Ο Ολάντ επισκέφθηκε την πρωτεύουσα Μπανγκουί συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.
«Η αποστολή είναι επικίνδυνη, αλλά απαραίτητη, αν πρόκειται να αποφευχθεί η σφαγή» δήλωσε ο πρόεδρος στο Radio France Internationale.
Ο Ολάντ έσκυψε πάνω από τα φέρετρα των δύο γάλλων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Μπανγκουί το απόγευμα της Δευτέρας, τρεις ημέρες μετά την αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην πρώην γαλλική αποικία.
Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, 400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την περασμένη εβδομάδα στα επεισόδια θρησκευτικής βίας ανάμεσα σε μουσουλμάνους αντάρτες και χριστιανούς.
Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Περίπου 70.000 άνθρωποι αναζητούν καταφύγιο σε άλλες χώρες, κυρίως στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα – Βροχές στην Αθήνα, χιόνια στα ορεινά
- Ο αιώνιος γρίφος του Κερτ Κομπέιν – Το σημείωμα αυτοκτονίας είναι πλαστό
- LIVE: Νιούκαστλ – Σάντερλαντ
- Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης παραμένει άβουλος παρατηρητής των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου
- Γκεγιέ: «Επιστρέφω τα μετάλλια στο Μαρόκο, αλλά υπό προϋποθέσεις…»
- Αμπελόκηποι: Η στιγμή που μεθυσμένη οδηγός παίρνει σβάρνα 14 οχήματα – Βίντεο ντοκουμέντο
