Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προς επίλυση το πρόβλημα των θεάτρων μετά τη συμφωνία στη Βουλή

Προς επίλυση το πρόβλημα των θεάτρων μετά τη συμφωνία στη Βουλή

Με σύγκλιση απόψεων υποδέχτηκαν τα κόμματα το σχέδιο νόμου για την αδειοδότηση στα θέατρα που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Το σχέδιο νόμου άρχισε να συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο νέος νόμος αποκαθιστά με όρους σύγχρονης ασφάλειας ένα πλήθος παλαιών θεατρικών χώρων, μεταξύ των οποίων και ιστορικές καλλιτεχνικές εστίες της Αθήνας.

Με σύγκλιση απόψεων υποδέχθηκαν τα κόμματα το σχέδιο νόμου για την αδειοδότηση στα θέατρα, που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Το σχέδιο νόμου άρχισε να συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι το σχέδιο νόμου καταργεί τον μεταξικό νόμο του 1937 και το βασιλικό διάταγμα του 1956 που ταλαιπωρούσαν τον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και τις αρμόδιες αρχές, χωρίς, μάλιστα, να προφυλάσσουν τους εργαζομένους και τους θεατές από τους κινδύνους της συνάθροισης σε επισφαλείς χώρους.

Αντιθέτως, ο νέος νόμος, σύμφωνα με τον υπουργό, αποκαθιστά με όρους σύγχρονης ασφάλειας ένα πλήθος παλαιών θεατρικών χώρων, μεταξύ των οποίων και ιστορικές καλλιτεχνικές εστίες της Αθήνας.

Επιπλέον ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των νέων μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης, κατοχυρώνοντας ασφαλείς τρόπους ώστε να δίνονται παραστάσεις σε χώρους που δεν διαθέτουν σχετική άδεια.

«Ο νομοθέτης αντιλαμβάνεται, ότι το θέατρο δεν ταυτίζεται πλέον με τις αστικές συνήθειες όπως τις γνωρίζαμε» επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι και μια υπόθεση νιάτων και πειραματισμού σε απρόσμενους χώρους. Εμείς δίνουμε μια διέξοδο στους νέους δημιουργούς και επιπλέον τους στηρίζουμε για να διεκδικήσουν και να συναντήσουν ανεμπόδιστοι το κοινό τους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024