Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Κλουβιού με τις Τρελές», Εντουάρ Μολιναρό
Ο θρυλικός σκηνοθέτης του κινηματογραφικού κινήματος της νουβέλ βαγκ, Εντουάρ Μολιναρό, πέθανε σε ηλικία 85 ετών στο Παρίσι. Δημιουργός επιτυχιών όπως «Οσκάρ», «Το κλουβί με τις τρελές» και «L' Emmerdeur», συνεργάστηκε με τους πιο γνωστούς ηθοποιούς του ευρωπαϊκού σινεμά όπως ο Ούγκο Τονιάτσι, ο Λίνο Βεντούρα και ο κολοσσός Ζακ Μπρελ.
Ο θρυλικός σκηνοθέτης του κινηματογραφικού κινήματος της νουβέλ βαγκ, Εντουάρ Μολιναρό, πέθανε σε ηλικία 85 ετών στο Παρίσι. Δημιουργός επιτυχιών όπως «Οσκάρ», «Το κλουβί με τις τρελές» και «L’ Emmerdeur», συνεργάστηκε με τους πιο γνωστούς ηθοποιούς του ευρωπαϊκού σινεμά όπως ο Ούγκο Τονιάτσι, ο Λίνο Βεντούρα και ο κολοσσός Ζακ Μπρελ.
Παράλληλα, σκηνοθέτησε και κωμωδίες με τον ηθοποιό Λουί Ντε Φινές.
Όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του, ο Μολιναρό πέθανε από πνευμονική ανεπάρκεια σε νοσοκομείο της γαλλικής πρωτεύουσας όπου νοσηλευόταν.
Γεννημένος στο Μπορντώ, στις 13 Μαϊου του 1928 από μεγαλοαστική οικογένεια, ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και θεωρήθηκε εκπρόσωπος του νέου κύματος πριν στραφεί σε κωμωδίες με πρωταγωνιστές όπως ο Λουί ντε Φινές και ο Λίνο Βεντούρα.
Έγινε ιδιαίτερα γνωστός το 1978 για το «Το κλουβί με τις τρελές»που ήταν υποψήφιο για δύο βραβεία Οσκαρ στις ΗΠΑ.
Από τη δεκαετία του ’90 στράφηκε στην προσαρμογή θεατρικών έργων για τη μεγάλη οθόνη αλλά στη δημιουργία τηλεοπτικών παραγωγών.
Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι ο Μολινάρο «διέθετε το ταλέντο να προσελκύει ένα ευρύτερο κοινό σε ταινίες ποιότητας».
«Ο σκηνοθέτης, που είχε μια πλούσια και πολυποίκιλη καριέρα, σκηνοθέτησε τους σπουδαιότερους ηθοποιούς του γαλλικού κινηματογράφου, ενώ ταυτόχρονα κέρδιζε το κοινό και κέρδιζε και τον θαυμασμό των συναδέλφων του» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα Ηλύσια Πεδία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Είναι η υπόθεση Έπσταϊν «το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ της κυβέρνησης Τραμπ»;
- Οι millennials έχουν βάλει τους «κανόνες» τους στις σχέσεις
- Αυτή είναι η κρίσιμη σιδηροδρομική γραμμή που χτύπησαν οι ΗΠΑ και ενώνει το Ιράν με Κίνα και Ρωσία
- Ευρώπη: Πόλεμος για τα… κλιματιστικά στην καρδιά του καύσωνα
- Ανελκυστήρες: Αναστολή προστίμων για τους ξεχασιάρηδες
- Σοφία Κόπολα: Με ένα ντοκιμαντέρ εκπληρώνει την τελευταία επιθυμία της μητέρας της
- Wall Street Journal: Πως ο Τραμπ αποφάσισε να εγκαταλείψει την εκεχειρία με το Ιράν
- Δημοσκόπηση: «Πατάει γκάζι» η ΕΛΑΣ και μειώνει την απόσταση από τη ΝΔ – Οι πρόωρες εκλογές «κερδίζουν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442