Κρίσιμα ενεργειακά θέματα στη συνάντηση Σαμαρά-Έτινγκερ
Ενεργειακά θέματα τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον επίτροπο Ενέργειας, Γκίντερ, Έτινγκερ στο Μέγαρο Μαξίμου. Κυρίως συζήτησαν για τη σημασία της ολοκλήρωσης των διευρωπαϊκών συνδέσεων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που είναι σημαντικό ζήτημα για την ασφάλεια του ευρωπαϊκού εφοδιασμού, για την οικονομική ανάπτυξη και τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν την ελληνική Προεδρία.
Ενεργειακά θέματα τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον επίτροπο Ενέργειας, Γκίντερ, Έτινγκερ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ελληνική Προεδρία και τη σημασία τής ενέργειας στην ανάπτυξη της Ελλάδας και της ΕΕ.
Κυρίως συζήτησαν για τη σημασία της ολοκλήρωσης των διευρωπαϊκών συνδέσεων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που είναι σημαντικό ζήτημα για την ασφάλεια του ευρωπαϊκού εφοδιασμού, για την οικονομική ανάπτυξη και τη μείωση του ενεργειακού κόστους.
Επίσης μίλησαν για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής Προεδρίας σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ επιπλέον συζήτησαν για τα θέματα του αγωγού ΤΑΡ και για τη ΔΕΣΦΑ.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο υπεύθυνος του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Πάνος Καρβούνης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Χρόνια Πολλά Ελλάδα» ευχήθηκε στα ελληνικά ο Αντόνιο Κόστα – Το ευχετήριο βίντεο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
- Μέττε Φρέντερικσεν: Η πρωθυπουργός της Δανίας υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησης μετά την εκλογική ήττα
- Αυξήσεις επιτοκίων ακόμη και τον Απρίλιο – Όσα είπε η Λαγκάρντ
- Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα σε Ουκρανία και Ρωσία μετά από ανταλλαγή πυρών
- Η Λόρα Ντερν αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη σεξουαλικότητα μετά τα 50 της
- Επίσημο: Η Σενεγάλη προσέφυγε στο CAS για το Κόπα Άφρικα


