Επιβεβαιώνουν Άσαντ και αντιπολίτευση τη συμμετοχή στη Γενεύη ΙΙ
Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός θα μετάσχει στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Συρία, την γνωστή ως «Γενεύη 2» που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο. Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε επίσης ότι στην Ελβετία θα πάει διπλωματική αντιπροσωπεία για συμμετοχή στις συζητήσεις. Οι δύο πλευρές ωστόσο προσέρχονται με αντιδιαμετρικά αντίθετες επιδιώξεις: Το συριακό ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως «δεν πηγαίνει για να παραδώσει την εξουσία».
Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός θα μετάσχει στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Συρία, την γνωστή ως «Γενεύη 2» που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο. Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε επίσης ότι στην Ελβετία θα πάει διπλωματική αντιπροσωπεία για συμμετοχή στις συζητήσεις.
Οι δύο πλευρές ωστόσο προσέρχονται με αντιδιαμετρικά αντίθετες επιδιώξεις: Το συριακό ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως «δεν πηγαίνει για να παραδώσει την εξουσία».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Rutuers, ο επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού Αχμάντ Τζορμπά υπογράμμισε επίσης ότι στο Ιράν θα πρέπει να επιτραπεί να μετάσχει στην διάσκεψη μόνον αν σταματήσει να συμμετέχει στην αιματοχυσία στην Συρία και αποσύρει από την χώρα τις δυνάμεις του, όπως και τις προσκείμενες σε αυτό δυνάμεις.
«Είμαστε έτοιμοι να πάμε στην Γενεύη» δήλωσε ο Τζάρμπα κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Κάιρο, επισημαίνοντας ότι η αντιπολίτευση θεωρεί τις συνομιλίες της Γενεύης ως ένα βήμα προς μια αλλαγή ηγεσίας και μια «αυθεντική δημοκρατική μεταμόρφωση στην Συρία».
«Κατά κανέναν τρόπο ο άνθρωπος που ευθύνεται για την καταστροφή της χώρας δεν μπορεί να ευθύνεται (στο μέλλον) για την οικοδόμηση της χώρας» σημείωσε επίσης ο Τζάρμπα, αναφερόμενος στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο Τζάρμπα απέρριψε εξάλλου μια συμμετοχή του Ιράν στις συνομιλίες αυτές «υπό την σημερινή πραγματικότητα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Η επιστροφή των βαμπίρ: Αυτό είναι το κούρεμα – trend του 2026;
- Καιρός: Καταιγίδες την Τρίτη και «βουτιά» του υδράργυρου από Τετάρτη – Πότε θα χιονίσει στην Αττική
- Τα ακίνητα αποκτούν μοναδική ταυτότητα
- Βουνό οι υποχρεώσεις για φορολογούμενους και ασφαλισμένους
- Ντιν Μάρτιν: Ο «Βασιλιάς του Κουλ» που έντυσε τον χειμώνα με τη φωνή του
- Γιατί αυξάνονται κατακόρυφα οι ανήλικοι κρατούμενοι
