Το ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να αγοράσει έως και 5% του TAP
Η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής έδωσε θετική ψήφο για την κύρωση της Συμφωνίας Φιλοξενούσας χώρας μεταξύ της Ελλάδας και της διαχειρίστριας εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑP. Ο
υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου ενημέρωσε μάλιστα ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει λάβει μέριμνα μόλις κατασκευαστεί ο αγωγός να έχει δυνατότητα να αγοράσει ποσοστό έως 5% του ΤΑP.
Η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής έδωσε θετική ψήφο για την κύρωση της Συμφωνίας Φιλοξενούσας χώρας μεταξύ της Ελλάδας και της διαχειρίστριας εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑP.
Υπερψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια εκφράζοντας αντιρρήσεις σε άρθρα του νομοσχεδίου.
Το ΚΚΕ και η ΧΑ καταψηφίζουν.
Κατά τη συζήτηση ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις να βρεθεί κοινός τόπος στα μεγάλα θέματα όπως είναι τα εθνικά και τα ενεργειακά.
Ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου τόνισε πως «η επιλογή του TAP αποτέλεσε πολυσήμαντη ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα».
Ο κ. Παπαγεωργίου ενημέρωσε μάλιστα ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει λάβει μέριμνα μόλις κατασκευαστεί ο αγωγός να έχει δυνατότητα να αγοράσει ποσοστό έως 5% του ΤΑP.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρωσία: Λιμάνι και ενεργειακές υποδομές έπληξαν οι ουκρανικές δυνάμεις
- Ωρα της Γης 2026: Επιστρέφει το Σάββατο 28 Μαρτίου και με μια πρωτότυπη εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο
- Χιλή: Ο πρόεδρος Καστ αποσύρει την υποστήριξη στην προκατοχό του Μπατσελέτ για το αξίωμα της ΓΓ το ΟΗΕ
- Η άνοδος του πετρελαίου «εκτοξεύει» και τη ζάχαρη
- Πετρέλαιο: Μειώνονται οι τιμές του WTI και του Μπρεντ στις ασιατικές αγορές
- Κένυα: Βρέθηκαν 32 πτώματα σε ομαδικό τάφο, ανάμεσά τους «25 νηπίων»