Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό εν όψει νέας συνάντησης με την τρόικα
Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, εν όψει της νέας συνάντησης με την τρόικα, είχε το βράδυ του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Στο μίνι υπουργικό συμβούλιο συμμετείχαν οι Γ.Στουρνάρας, Χρ.Σταϊκούρας, Γ.Μαυραγάνης, Γ.Βρούτσης και Κ.Χατζηδάκης. «Αγκάθια» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα το δημοσιονομικό κενό, οι πλειστηριασμοί, τα ΕΑΣ και οι ιδιωτικοποιήσεις.
Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, εν όψει της νέας συνάντησης με την τρόικα, πιθανότατα τη Δευτέρα είχε το βράδυ του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.
Στην σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Τα μεγάλα «αγκάθια» της συζήτησης με την τρόικα θα αποτελέσουν το δημοσιονομικό κενό, το οποίο η τρόικα αυτή τη στιγμή ανεβάζει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, καθώς και οι πλειστηριασμοί με την τρόικα να ζητεί πλήρη απελευθέρωση και την κυβέρνηση να θέλει την προστασία των ευπαθών ομάδων.
Επίσης, διαφωνία υπάρχει για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, για τα οποία η ελληνική πλευρά ζητεί να διατηρήσουν τον εξαγωγικό τους χαρακτήρα, ενώ η τρόικα θέλει να εξυπηρετούν μόνο τον ελληνικό στρατό.
Για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων η ελληνική πλευρά αναφέρει ότι το μόνο που μπορεί να κάνει για την επιτάχυνση των διαδικασιών είναι να ορίσει ένα μέλος του ΤΑΙΠΕΔ σε υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες.
Για τις δομικές αλλαγές, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για την άρση περιορισμών στην άσκηση κλειστών επαγγελμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»
- Τα αντίποινα του Ιράν στην επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ έφεραν τον πόλεμο στην πόρτα του Περσικού Κόλπου
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις

