H γερμανική φίρμα αποκάλυψε την «αποχαιρετιστήρια» έκδοση του εμβληματικού μοντέλου της, καθώς προετοιμάζει ήδη τον αντικαταστάτη του, o οποίος αναμένεται να δώσει το στίγμα του εντός του 2014 και σύμφωνα με πληροφορίες θα υιοθετήσει τα διακριτικά SLC και θα έχει ελαφρώς μικρότερες διαστάσεις.

Σε ό,τι αφορά την επετειακή αποχαιρετιστήρια έκδοση της SLS έχει ως αφετηρία την AMG GT έκδοση, θα είναι διαθέσιμη σε coupe και cabrio έκδοση και διακρίνεται από το ανθρακονημάτινο καπό και το splitter από το ίδιο υλικό, ενώ διαθέτει ανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα και αναβαθμισμένα φρένα.

Ανασχεδιασμένη και ανθρακονημάτινη είναι και η αεροτομή ενώ, το ίδιο υλικό έχει επιλεγεί και για το περίβλημα των εξωτερικών καθρεφτών. Παράλληλα, προς όφελος μιας επιθετικής όψης η SLS AMG GT Final Edition διαθέτει πιο σκούρα φωτιστικά σώματα.

Η αποχαιρετιστήρια έκδοση της SLS AMG GT εξοπλίζεται με τον γνωστό κινητήρα που εφοδιάζει και την μέχρι σήμερα γνωστή έκδοσή της, τον θηριώδη V8 των 6,3 λίτρων με απόδοση 591 ίππων.

Η SLS AMG GT Final Edition θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Los Angeles και του Τόκυο συνοδεύοντας και την πρώτη επίσημη εμφάνιση της κορυφαίας έκδοσης της ναυαρχίδας των Γερμανών, Mercedes-Benz S 65 AMG.

auto.in.gr