Στο Eurogroup ο Στουρνάρας με φόντο τις «διαρροές» για το πρόγραμμα
Ενημέρωση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος στήριξης θα παράσχουν στη συνεδρίαση του Eurogroup o Γ.Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικα. Δεν αναμένονται αποφάσεις για την Ελλάδα, καθώς εκκρεμεί η αξιολόγηση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας θα μεταφέρει την ενόχληση της κυβέρνησης από τις εμπρηστικές παρεμβάσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό του 2014.
Ενημέρωση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος στήριξης θα παράσχουν στη συνεδρίαση του Eurogroup o Γ.Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικα. Δεν αναμένονται αποφάσεις για την Ελλάδα, καθώς εκκρεμεί η αξιολόγηση.
Στη συνεδρίαση (16:00) θα διαφανεί το εάν οι εταίροι ενστερνίζονται τις ελληνικές θέσεις για την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων διαρθρωτικών μέτρων το 2014 και όχι οριζόντων παρεμβάσεων, ενώ θα καταδειχθούν και οι προθέσεις τους σε ζητήματα που άπτονται της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού του 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας θα μεταφέρει την ενόχληση της κυβέρνησης από τις εμπρηστικές παρεμβάσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό του 2014, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον «πρωταίτιο», τον επικεφαλής του Eurogroup Working Group αυστριακό Τόμας Βίζερ.
Αλλά και οι εκπρόσωποι της τρόικα Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ αναμένεται να τονίσουν ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά δεν υφίσταται χάσμα «μιλίων και δισεκατομμυρίων» που χωρίζουν την Αθήνα από τους δανειστές.
Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού, ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει το Eurogroup για τα στοιχεία από την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2013, τα οποία είναι καλύτερα πέραν από κάθε προσδοκία, για την σταδιακή ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων, αλλά και για τους τρόπους που η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,55% του ΑΕΠ το 2014.
Οι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ θα επιστρέψουν την Παρασκευή στην Αθήνα, ενώ ο κ. Στουρνάρας θα παραμείνει και για την συνεδρίαση του Ecofin και θα επιστρέψει το Σάββατο.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπόρνμουθ – Άρσεναλ 2-3: Ασταμάτητοι «κανονιέρηδες», συνεχίζουν ακάθεκτοι για τον τίτλο!
- Βυθίζεται η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων: Ο κόστος ζωής αυξάνεται πιο γρήγορα απ’ ό,τι οι μισθοί
- Βενεζουέλα: Πόσοι Έλληνες υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στη χώρα – Σε ετοιμότητα για εκκενώσεις η Ελλάδα
- Ουρλιάξτε ελεύθερα: Η Ντοβ Κάμερον και ο Νταμιάνο Ντάβιντ παντρεύονται
- Από τον πόλεμο μέχρι την κλιματική κρίση – Οι «πληγές» που είναι ανοιχτές και την αυγή του νέου έτους
- Ντίμον: Οι 3 δυνάμεις που θα αλλάξουν τον κόσμο την επόμενη δεκαετία

