«Ανάθεμα» στο φαινόμενο της διαφθοράς από τον Πάπα Φραγκίσκο
Το φαινόμενο της διαφθοράς καταδίκασε ο Πάπας Φραγκίσμος, ενώ τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για «ανάθεμα». Ο αργεντινός ποντίφικας παρομοίασε την διαφθορά με την εξάρτηση από τα ναρκωτικά: «μπορεί να ξεκινάει κανείς με ένα μικρό φακελάκι, αλλά είναι σαν τα ναρκωτικά: αν συνηθίσεις να δωροδοκείσαι, έχεις εξάρτηση».
Το φαινόμενο της διαφθοράς καταδίκασε ο Πάπας Φραγκίσμος, ενώ τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για «ανάθεμα».
Ο αργεντινός ποντίφικας παρομοίασε την διαφθορά με την εξάρτηση από τα ναρκωτικά: «μπορεί να ξεκινάει κανείς με ένα μικρό φακελάκι, αλλά είναι σαν τα ναρκωτικά: αν συνηθίσεις να δωροδοκείσαι, έχεις εξάρτηση».
Ο Φραγκίσκος είχε πρόσφατα καταδικάσει τον πολυτελή βίο ορισμένων από τους κληρικούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, λέγοντας ότι «πονάει να βλέπει κληρικούς να κυκλοφορούν με ακριβά αυτοκίνητα».
Ο ίδιος δεν χρησιμοποιεί τα πολυτελή οχήματα με τα οποία κινούνταν οι προκάτοχοί του, ενώ πρόσφατα έβγαλε σε δημοπρασία μια πανάκριβη Χάρλεϊ Ντέιβιτσον που του είχαν κάνει δώρο οι οπαδοί του.
Τα χρήματα από τη δημοπρασία επρόκειτο να δοθούν σε στέγη για άπορους της Ρώμης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από το Hamnet στο H is for Hawk: Γυναίκες, γεράκια και η αθόρυβη ανατροπή των έμφυλων στερεοτύπων
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ετήσια εκδήλωση της Παγκρητίου Ενώσεως
- Το τελευταίο «αντίο» στον θρύλο της νύχτας – Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Λάκη Ραπτάκη
- Νέος Δήμαρχος στο Δήμο Φιλιατών
- Σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος 30 ημερών με RSV
- Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια πέριξ του ΑΠΘ – Τα τρία ερωτήματα της έρευνας
