Συνέδριο στην Αθήνα για τις αλλαγές στο ευρωπαϊκό τραπεζικό δίκαιο
Ξεκινά σήμερα, Παρασκευή, στην Αθήνα το διήμερο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τραπεζικού και Χρηματοοικονομικού Δικαίου (AEDBF-Αssociation Europeenne pour le Droit Bancaire et Financier), το οποίο θα εστιάσει στις πρόσφατες, αλλά και στις επερχόμενες αλλαγές στο ευρωπαϊκό τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό δίκαιο.
Ξεκινά σήμερα, Παρασκευή, στην Αθήνα το διήμερο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τραπεζικού και Χρηματοοικονομικού Δικαίου (AEDBF-Αssociation Europeenne pour le Droit Bancaire et Financier), το οποίο θα εστιάσει στις πρόσφατες, αλλά και στις επερχόμενες αλλαγές στο ευρωπαϊκό τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό δίκαιο.
Το συνέδριο θα ανοίξει με ομιλία του πρόεδρου της AEDBF Δρ. Δ. Τσιμπανούλη, ενώ στις θεματικές ενότητες που θα ακολουθήσουν θα μιλήσουν νομικοί και οικονομολόγοι, αλλά και τραπεζίτες και εκπρόσωποι ρυθμιστικών Αρχών.
Στους ομιλητές του συνεδρίου περιλαμβάνονται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος, ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Βρετανίας Δρ Ντένις ΜακΣέιν, ο γενικός γραμματέας της ΕΕΤ Χρ. Γκόρτσος κ.ά.
Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθούν τα εξής ζητήματα:
- Οι τελευταίες αλλαγές στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό δίκαιο.
- Η χρηματοδότηση των τραπεζών και η θεσμική θωράκιση της εμπιστοσύνης των καταθετών.
- Το θέμα των ιδίων κεφαλαίων στις συνεταιριστικές τράπεζες.
- Η πρόωρη λήξη των πιστωτικών διευκολύνσεων, υπό το πρίσμα των υφισταμένων συνθηκών.
- Οι ισχύοντες ευρωπαϊκοί κανονισμοί σχετικά με την τοκογλυφία.
- Οι τελευταίες εξελίξεις για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις.
- Οι εξελίξεις στα Forex προϊόντα κατά τα τελευταία 25 χρόνια.
- Η παγκόσμια τραπεζική και η οριοθέτηση των επενδυτικών δραστηριοτήτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουρκία: Αυτό είναι το «αόρατο» ρήγμα που θα μπορούσε να δώσει τον επόμενο μεγάλο σεισμό
- Κλουζ – Άρης 111-92: Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο EuroCup με βαριά ήττα
- Η άνοδος του «Μερτσόνι»: Πώς η αναπάντεχη συμμαχία Γερμανίας και Ιταλίας αναδιαμορφώνει την Ευρώπη
- Φορολογικές δηλώσεις: Οι παγίδες στις προσυμπληρωμένες – Τι να προσέξετε
- Γαλλία: Τρίτος θάνατος μωρού μετά από κατανάλωση βρεφικού γάλακτος
- Η κτηνώδης πραγματικότητα του πολέμου στην Ουκρανία: Η μαρτυρία ενός Καναδού τραυματιοφορέα
