Στο 1% του ΑΕΠ εκτιμά την ανάπτυξη το 2014 η Alpha Bank
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha Bank ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης για το 2014 θα είναι +1%, ενώ από τις αρχές του νέου έτους θα σημειωθούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης. Για το 2013 η ύφεση θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί και θα κλείσει στο 3,7%.
Η ελληνική οικονομία βρίσκεται προ των πυλών της ανάπτυξης, επισήμανε ο ανώτερος διευθυντής Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, Μιχάλης Μασουράκης, μιλώντας στο συνέδριο Credit risk management της ΙCAP.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha Bank ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης για το 2014 θα είναι +1%, ενώ από τις αρχές του νέου έτους θα σημειωθούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης. Για το 2013 η ύφεση θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί και θα κλείσει στο 3,7%, σύμφωνα με τον κ. Μασουράκη.
Ο κ. Μασουράκης εκτίμησε ότι το δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2016 κυμαίνεται περίπου στα 4 με 6 δισ. ευρώ, λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι οι βεβαιωθέντες οφειλές προς το Δημόσιο είναι 18 δισ. ευρώ, δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα.
Αναφερόμενος στην ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος ο κ. Μασουράκης έκανε αναφορά στην επιστροφή καταθέσεων 15 δισ. ευρω περίπου ( 4 δισ. από το εξωτερικό και τα υπόλοιπα από το εσωτερικό) μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, που όμως δεν αρκούν για να καλύψουν τα συνολικά 90 δισ. ευρώ εκροών που παρατηρήθηκαν στη διάρκεια της κρίσης. Επισήμανε, επίσης, ότι τους τελευταίους μήνες σταμάτησε αυτή η εισροή καταθέσεων.
ΑΠΕ
- Ουγγαρία: «Λυπάται» ο Βανς για την ήττα Ορμπαν – Θα «συνεργαστούν πολύ καλά» με τον Μαγιάρ
- Ιράν: Δεν πρέπει να ξαναρχίσουν οι εχθροπραξίες, τονίζει ο Λαβρόφ στον Αραγτσί
- Ρωσία: Πλήγμα drones της Ουκρανίας σε χημικό εργοστάσιο
- Σουδάν: Για μια «εγκαταλελειμμένη κρίση» κάνει λόγο ο ΟΗΕ – «Γιατί ο κόσμος δεν έχει εξεγερθεί;»
- Λίβανος: Ο Μερτς προτρέπει τον Νετανιάχου να σταματήσει τον πόλεμο και να αρχίσει συνομιλίες
- Ιράν: Ο Απρίλιος αναμένεται να είναι «χειρότερος από τον Μάρτιο» στον ενεργειακό τομέα