Πέθανε ο Ζεράρ ντε Βιλιέ, δημιουργός των βιβλίων κατασκοπείας SAS
Πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 83 ετών ο γάλλος συγγραφέας Ζεράρ ντε Βιλιέ, δημιουργός των μυθιστορημάτων της σειράς SAS. Ο δικηγόρος του γνωστοποίησε το θάνατό του μέσω Twitter, σεβόμενος την τελευταία επιθυμία του συγγραφέα.
Πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 83 ετών ο γάλλος συγγραφέας Ζεράρ ντε Βιλιέ, δημιουργός των μυθιστορημάτων της σειράς SAS. Ο δικηγόρος του γνωστοποίησε το θάνατό του μέσω Twitter, σεβόμενος την τελευταία επιθυμία του συγγραφέα.
«Επιθυμία του ήταν ο θάνατός του να ανακοινωθεί με αυτόν τον τρόπο» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι ιστορίες κατασκοπείας που έγραφε με τα βιβλία της σειράς SAS (Son Altesse Sérénissime) με πρωταγωνιστή τον πρίγκιπα Μάλκο Λίνκε, έγιναν δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στη Γερμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Ιαπωνία.
Υπολογίζεται ότι έχουν πωληθεί πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
- Μουντιάλ 2026: Ο Εμπαπέ έχει περισσότερα γκολ σε νοκ άουτ από τρεις πρωταθλήτριες κόσμου και μια Ευρώπης!
- Στις φλόγες λεωφορείο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Γιατί περνάμε τόσες ώρες με τα smartphones «αγκαλιά»;
- Θερινές εκπτώσεις: Χαμηλές προσδοκίες από τους εμπόρους – Τι ζητούν από την κυβέρνηση
- Σε εξέλιξη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο, καίει σε δύο εργοστάσια – Τοξικός καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442