
Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο διοικητής της ΕΥΠ
Σε ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχει κληθεί για σήμερα, Πέμπτη, ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεόδωρος Δραβίλλας. Η απόφαση να κληθεί σε ακρόαση ελήφθη μετά τα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο παρακολουθήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των αποκαλύψεων για παρακολουθήσεις τηλεπικοινωνιών από την NSA, μέσω της πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου.
Σε ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχει κληθεί για σήμερα, Πέμπτη, ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεόδωρος Δραβίλλας.
Η απόφαση να κληθεί σε ακρόαση ελήφθη μετά τα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο παρακολουθήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των αποκαλύψεων για παρακολουθήσεις τηλεπικοινωνιών από την NSA, μέσω της πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου.
Η ακρόαση θα γίνει βάσει της διαδικασίας που ορίζει το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό, «οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ είναι απόρρητες και τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους».
Επίσης, σύμφωνα με τον Κανονισμό «η κυβέρνηση οφείλει, είτε με δική της πρωτοβουλία είτε ύστερα από αίτημα της επιτροπής, να ενημερώνει για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ, εκτός αν συντρέχουν λόγοι υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος ή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τους οποίους ο αρμόδιος υπουργός εκθέτει στην επιτροπή. Η Επιτροπή μπορεί να καλεί σε ακρόαση και τον διοικητή της ΕΥΠ, παρουσία του αρμόδιου υπουργού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Τουρκία αρνήθηκε τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διάσκεψη του ΟΗΕ
- «Καλή πίστη» από Ιράν και ΗΠΑ ζητά ο Γκουτέρες ώστε να κινηθούν προς μια «διαρκή και συνολική συμφωνία»
- Artemis II: Συγχαρητήρια Τραμπ στους αστροναύτες και υπόσχεση για τον πλανήτη Αρη
- Δυτική Οχθη: Ανησυχούν οι Παλαιστίνιοι για την έγκριση ανοικοδόμησης άλλων 34 οικισμών από το Ισραήλ
- Λίβανος: «Ερευνα σε βάθος» απαιτεί η Ινδονησία για τον θάνατο 3 κυανοκράνων της
- Μέση Ανατολή: Ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν ιρανικά drones σε «αρκετές» χώρες, δηλώνει ο Ζελένσκι