Εμφύλιος μεταξύ των ανταρτών της ΝΔ για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
Σε εμφύλιο μεταξύ βουλευτών της περιφέρειας και των αστικών κέντρων εξελίχθηκε η συνάντηση των γαλάζιων βουλευτών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το βράδυ της Τετάρτης, για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Βουλευτές της Αττικής πρότειναν ο φορολογικός συντελεστής στα μεγάλα χωράφια να αυξάνεται όσο αυξάνεται η έκτασή τους, προκαλώντας την αντίδραση βουλευτών της περιφέρειας.
Σε εμφύλιο μεταξύ βουλευτών της περιφέρειας και των αστικών κέντρων εξελίχθηκε η συνάντηση των γαλάζιων βουλευτών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το βράδυ της Τετάρτης, για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Σύμφωνα με Τα Νέα, βουλευτές της Αττικής πρότειναν ο φορολογικός συντελεστής στα μεγάλα χωράφια να αυξάνεται όσο αυξάνεται η έκτασή τους, προκαλώντας την αντίδραση βουλευτών της περιφέρειας.
Στο σημείο αυτό ο βουλευτής Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής πρότεινε πάγωμα του επίμαχου σχεδίου και παράταση για έναν ακόμη χρόνο του καθεστώτος με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ.
Ενδεικτικές του κλίματος που επικράτησε ήταν και οι παρεμβάσεις τόσο Γιώργου Βλάχου που ανέφερε ότι «ακολουθούμε το μοντέλο της αρπαχτής» όσο και του Δημήτρη Σαμπαζιώτη ότι «αν ζητήσουμε φόρο χιλίων ευρώ από συνταξιούχο των τριακοσίων, θα μας ρίξει πιστολιές».
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, υποστήριξε ότι ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων εμπεριέχει ελάφρυνση της τάξης του 15-20% για τους περισσότερους. «Υπάρχουν κάποιες αστοχίες και στρεβλώσεις και θα πρέπει να υπάρξουν ελαφρύνσεις για οικόπεδα σε μικρά δημοτικά διαμερίσματα» πρόσθεσε.
Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επίσης συμμετείχε στη σύσκεψη, δήλωσε στον Σκάι ότι «ήταν η πρώτη σύσκεψη που δεν υπήρξε μπουρδολογία».
«Το κλίμα στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη των βουλευτών της ΝΔ με τον Γιάννη Στουρνάρα δεν ήταν κλίμα προθέσεων για να γίνει ζημιά στην κυβέρνηση» είπε, σημειώνοντας ότι «οι βουλευτές που πήγαν στη συνάντηση και στον υπουργό Οικονομικών πήγαν, με επεξεργασμένες προτάσεις για τις αδικίες του νέου φορολογικού νομοσχεδίου».
«Αυτό που δεν έκαναν οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ το έκαναν οι βουλευτές. Οι συνάδελφοι ήταν καλά προετοιμασμένοι σε αυτά που προτείνουν, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι όλοι οι βουλευτές συμφωνούν ότι «πρέπει να υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Ρεάλ… βαράει διάλυση: Νέο περιστατικό στα αποδυτήρια ανάμεσα σε Εμπαπέ – Βινίσιους (pic)
- Ασπρόπυργος: Μάχη για τη ζωή δίνει ο 12χρονος που τραυματίστηκε με πατίνι
- NBA: Νέα άνετη νίκη και 2-0 οι Θάντερ τους Λέικερς, προβάδισμα δύο νικών και για τους Πίστονς (vids)
- Λευκάδα: Έρευνες από Λιμενικό και Ένοπλες Δυνάμεις για το σκάφος – drone που εντόπισαν ψαράδες
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι που πέταγαν πέτρες σε αστικό λεωφορείο και έσπασαν τα τζάμια του
- Σπύρος Ρέτσας: Μυστήριο με την εξάφανισή του – Η τελευταία διαδρομή με το ταξί