Δακρυγόνα στην Άγκυρα σε δίκη αστυνομικού για το θάνατο διαδηλωτή
Με αντλίες νερού και δακρυγόνα απάντησαν οι αστυνομικοί σε εκαντοντάδες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από δικαστήριο στην Άγκυρα για την δίκη αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται στην υπόθεση θανάτου νεαρού διαδηλωτή κατά τις ογκώδεις διαμαρτυρίες του καλοκαιριού.
Με αντλίες νερού και δακρυγόνα απάντησαν οι αστυνομικοί σε εκαντοντάδες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από δικαστήριο στην Άγκυρα για την δίκη αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται στην υπόθεση θανάτου νεαρού διαδηλωτή κατά τις ογκώδεις διαμαρτυρίες του καλοκαιριού.
Πρόκειται για την υπόθεση του Ετιέμ Σαρισουλούκ, ο οποίος είχε σκοτωθεί την 1η Ιουνίου από αστυνομικά πυρά. Ως υπεύθυνος κατηγορείται ο αστυνομικός Αχμέτ Σαχμπάζ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, περίπου 2.000 άτομα είχαν συγκεντρωθεί τη Δευτέρα έξω από το δικαστήριο. Τα πνεύματα άναψαν όταν το πλήθος κινήθηκε προς την είσοδο του δικαστηρίου.
Τοπικά ΜΜ ανέφεραν πως στις συγκρούσεις με την αστυνομία τραυματίστηκαν ορισμένοι διαδηλωτές, χωρίς ακόμη οι πληροφορίες να είναι επιβεβαιωμένες.
Το δικαστήριο αποφάσισε ο Σαχμπάζ να παρακολουθήσει τη δίκη από video link. Η ακρόαση διακόπηκε για τις 2 Δεκεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (29/12): Πού θα δείτε τα ματς των Ελ Κααμπί και Σαλάχ για το Κόπα Άφρικα
- Από το σεξ απίλ έως την ακροδεξιά, η Μπριζίτ Μπαρντό συμβόλιζε μια Γαλλία σε μετάβαση
- Αντρέας Γεωργίου: Η βόλτα στη θάλασσα με την 4 μηνών κορούλα του
- Κεντρική Μακεδονία: Σοβαρά προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους
- Forbes: Στις 40 πιο ακριβές ομάδες του κόσμου μόνο δύο ποδοσφαιρικές – Πού βρίσκονται Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Συνάντηση Τραμπ και Νετανιάχου στη Φλόριντα για τη Γάζα – Τι άλλο θα συζητήσουν