Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου

Πειρατές, η μεταφορά ενός φημισμένου μυθιστορήματος και ένας ρομαντικός ήρωας εθισμένος στο... πορνό αποτελούν τα κομμάτια του παζλ της κινηματογραφικής αυτής εβδομάδας.

Πειρατές, η μεταφορά ενός φημισμένου μυθιστορήματος και ένας ρομαντικός ήρωας εθισμένος στο… πορνό αποτελούν τα κομμάτια του παζλ της κινηματογραφικής αυτής εβδομάδας.

Captain Phillips

Σε έναν ρόλο προορισμένο για τα Όσκαρ, ο Τομ Χανκς ερμηνεύει τον καπετάνιο ενός πλοίου που καταλαμβάνουν σομαλοί πειρατές. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία, την οποία ο Πολ Γκρινγκράς αποφάσισε να μεταφέρει στο σινεμά. Για πολλούς κριτικούς η ταινία δεν ξεφεύγει, πάντως, από τα όρια μιας αμερικανικής περιπέτειας.

Δον Ζουάν

Ο ιταλικής καταγωγής Τζον είναι ένας σύγχρονος Δον Ζουάν. Αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα, αλλά μοιάζει περισσότερο προσκολλημένος στις ταινίες πορνό. Μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τη γυναίκα της ζωής του και θα προσπαθήσει να αλλάξει συνήθειες. Ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ αγαπά τις «πειραγμένες» ρομαντικές κομεντί και αυτό φαίνεται στην ταινία που φέρει τη σκηνοθετική και σεναριακή υπογραφή του (ενώ κρατά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο). Μπορεί προς το τέλος να γίνεται υπερβολικά αναμενόμενο, αλλά μέχρι τότε έχει καταφέρει και έχει αποσπάσει το γέλιο του θεατή.

Ο Αφρός των Ημερών

Ο Μισέλ Γκοντρί προσπαθεί να μεταφέρει στο σινεμά το αριστουργηματικό βιβλίο του Μπορίς Βιάν, Ο Αφρός των Ημερών. Ο σουρεαλισμός του Βιάν βρίσκει ιδανικό «σύμμαχο» στο πρόσωπο του Γκοντρί. Ωστόσο, πολλοί ξένοι κριτικοί αναφέρουν ότι ο σκηνοθέτης ασχολείται περισσότερο με το φαίνεσθαι παρά με την ουσία και τα συναισθηματικά διλήμματα των ηρώων του.

Μείνε Δίπλα Μου

Ένας κατάδικος δραπετεύει και προσπαθεί μετά από χρόνια να βρει τη σύζυγό του και την μικρή του κόρη. Στην προσπάθειά του, όμως, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις Αρχές και τους εχθρούς του. Ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λόουρι βαδίζει με αυτή τη μελαγχολική ταινία στα βήματα του Τέρενς Μάλικ.

Βρέχει Κεφτέδες 2

Το σίκουελ της ταινίας κινουμένων σχεδίων, θέλει τον Φλιντ να προσλαμβάνεται από τον εφευρέτη Τσέστερ Βι. Όταν γίνεται γνωστό ότι η μηχανή του Φλιντ συνεχίζει να παράγει μεταλλαγμένα υβρίδια τροφίμων, ο εφευρέτης θα του αναθέσει να τη σταματήσει. Ταινία με οικολογικό μήνυμα.

Ο Λαός Προστάζει

Σε επανέκδοση προβάλλεται η ταινία του Φρανκ Κάπρα (1941), στην οποία ένας δημοσιογράφος, προκειμένου να αυξήσει την κυκλοφορία μιας εφημερίδας αποφασίζει να «εφεύρει» έναν φανταστικό άνεργο, ο οποίος θα αυτοκτονήσει την ημέρα των Χριστουγέννων ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Επίκαιρο όσο και αποκαλυπτικό.

ΟST – Original Soundtrack

Η κινηματογραφική μουσική μέσα από συνεντεύξεις ελλήνων και ξένων συνθετών, καθώς και ανθρώπους του σάουντρακ σε ένα ντοκιμαντέρ.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024