Μόνο για τυχερούς το μπόνους των αποδείξεων
Μόνο «τυχεροί» φορολογούμενοι θα έχουν επιστροφή φόρου από τις αποδείξεις, όπως προκύπτει από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ανακοινώνει στο τέλος του έτους ποιες κατηγορίες αποδείξεων, από το σύνολο των αποδείξεων για υπηρεσίες από ελεύθερους επαγγελματίες, θα προσμετρώνται για την επιστροφή φόρου.
Μόνο «τυχεροί» φορολογούμενοι θα έχουν επιστροφή φόρου από τις αποδείξεις, όπως προκύπτει από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με Τα Νέα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ανακοινώνει στο τέλος του έτους ποιες κατηγορίες αποδείξεων, από το σύνολο των αποδείξεων για υπηρεσίες από ελεύθερους επαγγελματίες, θα προσμετρώνται για την επιστροφή φόρου.
Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν σε ηλεκτρονική μορφή (μέσω της χρήσης της φοροκάρτας ή καταγράφοντας τις συναλλαγές σε ειδική εφαρμογή της γγ Πληροφορικών Συστημάτων) αποδείξεις μόνο από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και όχι για παράδειγμα από σούπερ μάρκετ, φούρνους, περίπτερα, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης.
Στο τέλος του έτους, το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώνει τις κατηγορίες των «τυχερών» αποδείξεων της χρονιάς.
Για παράδειγμα, από το σύνολο των αποδείξεων από ελεύθερους επαγγελματίες θα μπορούσε να ανακοινωθεί ότι θα «μετράνε» μόνο οι αποδείξεις από καρδιολόγους, ηλεκτρολόγους και κέντρα αισθητικής.
Σε αυτήν την περίπτωση, όσοι φορολογούμενοι έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις από τις συγκεκριμένες κατηγορίες θα έχουν επιστροφή φόρου ίση με το 30% ή 40% της κάθε απόδειξης, ενώ οι υπόλοιποι δεν θα έχουν μπόνους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία