Στα 256 εκατ. ευρώ οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα στο 8μηνο
Καθαρή εισροή ύψους 256 εκατ. ευρώ εμφάνισαν οι άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα από μη κατοίκους στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013. Ειδικά τον Αύγουστο του 2013 οι άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα από μη κατοίκους εμφάνισαν καθαρή εισροή ύψους 21 εκατ. ευρώ, έναντι καθαρής εκροής 270 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2012, χωρίς αξιοσημείωτες συναλλαγές.
Καθαρή εισροή ύψους 256 εκατ. ευρώ εμφάνισαν οι άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα από μη κατοίκους στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013. Ειδικά τον Αύγουστο του 2013 οι άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα από μη κατοίκους εμφάνισαν καθαρή εισροή ύψους 21 εκατ. ευρώ, έναντι καθαρής εκροής 270 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2012, χωρίς αξιοσημείωτες συναλλαγές.
Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος στην κατηγορία των επενδύσεων χαρτοφυλακίου σημειώθηκε καθαρή εκροή ύψους 10 δισ. ευρώ, έναντι καθαρής εκροής 75,6 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2012, κυρίως λόγω της μείωσης των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε ελληνικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια.
Επίσης, εκροή σημειώθηκε και λόγω της αύξησης των τοποθετήσεων των εγχώριων θεσμικών επενδυτών κυρίως σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του εξωτερικού.
Στην κατηγορία των «λοιπών» επενδύσεων καταγράφηκε καθαρή εισροή ύψους 5,1 δισ. ευρώ, έναντι καθαρής εισροής 78 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012, η οποία οφείλεται κυρίως στην αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα προς μη κατοίκους κατά 27,9 δισ. ευρώ, αλλά και στη μείωση των τοποθετήσεων των εγχώριων θεσμικών επενδυτών σε καταθέσεις και repos στο εξωτερικό κατά 16,2 δισ. ευρώ (εισροές).
Οι κινήσεις αυτές αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τη μείωση κατά 38,2 δισ. ευρώ των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε καταθέσεις και repos στην Ελλάδα (εκροή).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το σενάριο γράφτηκε σε 3 μέρες, η προετοιμασία κράτησε μήνες: Ο Σιλβέστερ Σταλόνε για τα γυρίσματα του Rocky πριν από πέντε δεκαετίες
- «Τιτανομαχία» Ρεάλ Σίτι και ματσάρες στους «16» του Champions League – Ο δρόμος ως τον τελικό
- Κουτσούμπας: Τα «νέα Τέμπη» καραδοκούν παντού – Να πάψει να μεγαλώνει η μαύρη λίστα των εγκλημάτων
- Ο μπαμπάς Νεάντερταλ, η μαμά Homo sapiens: Η ακτινογραφία ενός ρομάντζου ανάμεσα σε δύο είδη ανθρώπων
- Χαμός για τον Μέσι στο Πουέρτο Ρικο: Επίθεση αγάπης στον Αργεντινό – τον γκρέμισαν στο χορτάρι (vid)
- Λέρος: «Βοήθεια, φωνάξτε ασθενοφόρο» – Το χρονικό της δολοφονίας και οι συχνοί καβγάδες πατέρα και γιου


