Βραβείο από τον Κάρολο Παπούλια σε καινοτόμους αγρότες
Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επιστήμονες, αγρότες και επιχειρηματίες της μεταποίησης, συνοδεία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη. Ο Κ.Παπούλιας τους βράβευσε διότι διακρίθηκαν για την επιτυχή καινοτόμο επιχειρηματική τους δράση στον αγροδιατροφικό τομέα.
Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επιστήμονες, αγρότες και επιχειρηματίες της μεταποίησης, συνοδεία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη.
Ο Κ.Παπούλιας τους βράβευσε διότι διακρίθηκαν για την επιτυχή καινοτόμο επιχειρηματική τους δράση στον αγροδιατροφικό τομέα, σε εκδήλωση του υπουργείου η οποία είχε διοργανωθεί στο πλαίσιο της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με θέμα «Νέα ΚΑΠ: Καινοτομία και Ανάπτυξη στην Ελληνική Γεωργία».
«Με καταπλήξατε μ’ αυτά που κάνατε. Μακάρι να το γνώριζε όλη η Ελλάδα. Θα ήσασταν το πιο φωτεινό και δυναμικό παράδειγμα γι ‘αυτόν που λέγει ‘δεν γίνεται τίποτα’», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο Κ.Παπούλιας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό ότι ασχολούνται με την αναβάθμιση και προώθηση των ελληνικών προϊόντων. «Μέχρι τώρα είχαμε σκεπαστεί από προϊόντα άλλων χωρών, σαν εμείς να είμαστε ανίκανοι να εκμεταλλευθούμε την πατρίδα που έχει τόσες δυνατότητες, τόσα μυαλά αλλά και τόσες κλιματολογικές δυνατότητες», είπε και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον.
Ο Κ.Παπούλιας δέχθηκε τον Θ.Γκέρτση, Καθηγητή Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Perriotis College, τον Π. Μαδέση Ερευνητή ΕΚΕΤΑ, στους τομείς γεωργίας, ακριβείας και γονιδιωματικής τεχνολογίας, τον Ν. Πρίντζο, Πρόεδρο γαλακτοβιομηχανίας Βόλου ΕΒΟΛ, το Θ. Σωτηρόπουλο, Πρόεδρο Παναιγιάλειου Ένωσης Συνεταιρισμών (παραγωγή, επεξεργασία και τυποποίηση με σύγχρονους μεθόδους κορινθιακής σταφίδας), το Γ. Αργυρίου (ΑΣΟΠ Δράμας) (πιστοποιημένη καλλιέργεια ροδιάς – μεταποίηση & εξαγωγή πιστοποιημένου φυσικού χυμού ροδιού) τον Ν. Καλαμποκά, εκπρόσωπο οικογενειακής επιχείρησης «Eirini Plomariou Olive Oil» (ποιοτική παραγωγή ελαιολάδου),την Μ.Καζάκη, της οικογενειακής επιχείρησης «Τα Αμπελόφυλλα της Μαριάννας» (παραδοσιακά προϊόντα από βιολογικά αμπέλια με διεθνείς διακρίσεις), την Ν. Κατσικούδη (ΒΕΡΓΙΝΑ), τον Γ. Καρακόλη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της AGRIS A.E. (παραγωγή προϊόντων λαχανοκομίας και σποροφύτων),τον Α.Γιακμογλίδη Πρόεδρο Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής, Επεξεργασίας, Εμπορίας Σκόρδου Βύσσας, την Δ. Ιωαννίδου του Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραδοσιακών προϊόντων ‘Άγιος Αντώνιος, και τον Κ. Ζαχαράκη του «Αστό – αγρότη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τραγωδία στο Μάτι: «Πήραν ποινές χάδια» – Εξοργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων για την απόφαση της Δικαιοσύνης
- TikTok: Μόνο το 2% των διατροφικών τάσεων είναι ακριβείς – Τι πρέπει να προσέχετε
- Σεξ για ευχαρίστηση όχι για αναπαραγωγή: Πώς το αυτονόητο δικαίωμα των γυναικών γίνεται πεδίο μάχης
- H Zendaya με φόρεμα-αφίσα του Challengers της Celia Kritharioti
- Δημόσιοι υπάλληλοι: Εννέα ερωτήσεις – απαντήσεις για το μπόνους παραγωγικότητας
- Δεν είναι η πρώτη φορά με τον Αλμέιδα… (vids, pic)