To Νοέμβριο οι αποφάσεις για το πώς θα βγει η Ιρλανδία από το μνημόνιο
Οι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη έξοδος της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα στήριξης θα ληφθούν το Νοέμβριο, σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Τότε θα εξεταστεί εάν χρειάζονται προληπτικά μέτρα υποστήριξης του Δουβλίνου -κάτι που η ίδια η ιρλανδική κυβέρνηση θεωρεί περιττό, κάτι που δεν έχει αποκλείσει και η Κομισιόν.
Οι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη έξοδος της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα στήριξης θα ληφθούν το Νοέμβριο, σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Τότε θα εξεταστεί εάν χρειάζονται προληπτικά μέτρα υποστήριξης του Δουβλίνου -κάτι που η ίδια η ιρλανδική κυβέρνηση θεωρεί περιττό, εκτίμηση που δεν έχει αποκλείσει και η Κομισιόν.
«Το πρόγραμμα της Ιρλανδίας ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο και οι προοπτικές για την οικονομία της χώρας και τον προϋπολογισμό έχουν βελτιωθεί» ανέφερε μετά την συνάντηση στο Λουξεμβούργο ο Ντάισελμπλουμ.
«Θα συζητήσουμε την στρατηγική εξόδου στην επόμενη συνάντησή μας το Νοέμβριο, συμπεριλαμβανομένου του εάν θα χρειαστούν συνοδευτικά μέτρα για να εξομαλύνουν τη μετάβαση» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι υπάρχει κοινό συμφέρον να γίνει όσο το δυνατόν ομαλότερα η επιστροφή του Δουλβίνου στις αγορές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μυστηριώδης προϊστορικός οργανισμός των 8 μέτρων ανήκε σε «χαμένο παρακλάδι της ζωής»
- Παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου ο Τσιτσιπάς: «Ήταν άψογος στα κρίσιμα σημεία»
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση για 13 χρόνια πριν – «Καμία σχέση με τη συντονισμένη απάτη που βλέπουμε σήμερα»
- Greek Tourism on Track for Record Revenues in 2025
- Άμεση αντίδραση σε πλημμυρικά φαινόμενα στην Καλαμάτα
- Ο Σπαλέτι απάντησε σε… προπονητή της εξέδρας: «Αν δεν σου αρέσει η Γιουβέντους, κάτσε σπίτι» (vid)
