H Ευρώπη «είναι ήπειρος μεταναστών» λέει ο Μάρτιν Σουλτς
Νομοθετικά μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για εισαγωγή νομοθεσίας που θα ρυθμίζει τη μετανάστευση ζητά ο πρόεδρος της Ευρωβουλής (και «φαβορί» για την προεδρία της Κομισιόν) Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συζήτηση που με δραματικό τρόπο έχουν φέρει στο προσκήνιο οι τραγωδίες στη Μεσόγειο. «Η Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει πως είναι ήπειρος μεταναστών, είτε μας αρέσει είτε όχι, και χρειάζεται νομικό σύστημα για τη μετανάστευση» είπε, προτείνοντας σύστημα «επιμερισμού» μεταναστών στις 28 χώρες της ΕΕ.
Νομοθετικά μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για εισαγωγή νομοθεσίας που θα ρυθμίζει τη μετανάστευση ζητά ο πρόεδρος της Ευρωβουλής (και «φαβορί» για την προεδρία της Κομισιόν) Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συζήτηση που με δραματικό τρόπο έχουν φέρει στο προσκήνιο οι τραγωδίες στη Μεσόγειο.
«Η Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει πως είναι ήπειρος μεταναστών, είτε μας αρέσει είτε όχι, και χρειάζεται νομικό σύστημα για τη μετανάστευση» είπε σε συνέντευξή του στο Spiegel, προτείνοντας σύστημα «επιμερισμού» μεταναστών στις 28 χώρες της ΕΕ.
Ο Σουλτς επισημαίνει ότι αναγνωρίζει πως η Ευρώπη «δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα όλης της υφηλίου, ούτε μπορούμε να υποδεχθούμε τους πάντες».
«Χρειαζόμαστε όμως επιτακτικά μεταρρύθμιση των νόμων που ορίζουν τη μετανάστευση» είπε, λέγοντας πως «μέρος της θα ήταν ένας κανόνας, βάσει του οποίου οι μετανάστες θα μοιράζονται στα 28 κράτη μέλη».
Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, που προέρχεται από τους γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες, δεν εφείσθη κριτικής ούτε για την στάση του Βερολίνου και ιδιαίτερα την θέση που κράτησε στην πρόσφατη υπουργική συνάντηση στις Βρυξέλλες ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς Φρίντριχ (που είχε υποστηρίξει ότι η Γερμανία δεν αναλαμβάνει μικρότερο βάρος από ό,τι η Ιταλία).
«Μου προξενεί έκπληξη η αντίδραση του υπουργού ενώπιον της κατάστασης στη Μεσόγειο, είναι άσκοπο να υποχωρούμε σε φτηνή πολεμική και παιχνίδια με αριθμούς» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα Υόρκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της χιονοθύελλας – Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί
- Πώς ο χιονάνθρωπος έγινε είδος υπο εξαφάνιση
- Πρωτοχρονιά: Ευφάνταστα, παράξενα, αστεία – Τα πιο ξεχωριστά έθιμα ανά τον κόσμο
- Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αρέσει στον Ολυμπιακό – Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Παρτιζάν οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
- Πέθανε η ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Εμείς φάγαμε λάσπη στην τηλεόραση, 3 γυναίκες τράβηξαν τα πάνδεινα στο δικαστήριο»