Η καρδιά της εκδοτικής βιομηχανίας «χτυπά» στην Φρανκφούρτη. Από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου λαμβάνει χώρα η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, γνωστή και ως Buchmesse. Φέτος θα φιλοξενήσει 7.500 εκθέτες από 100 και πλέον χώρες. Όσον αφορά την Ελλάδα, η χώρα μας θα έχει περιορισμένη παρουσία, καθώς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι εκδότες αναγκάζονται να συστεγασθούν στο εθνικό περίπτερο.

Η καρδιά της εκδοτικής βιομηχανίας «χτυπά» στην Φρανκφούρτη. Από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου λαμβάνει χώρα η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, γνωστή και ως Buchmesse. Φέτος θα φιλοξενήσει 7.500 εκθέτες από 100 και πλέον χώρες.

Τιμώμενη χώρα για φέτος είναι η Βραζιλία. Η χώρα στέλνει στη γερμανική πόλη 90 περίπου συγγραφείς.

Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι, ενώ σημαντική θέση κατέχει το ηλεκτρονικό βιβλίο και το λεγόμενο self publishing, η απευθείας κυκλοφορία βιβλίων στο Διαδίκτυο χωρίς τη διαμεσολάβηση των παραδοσιακών εκδοτικών οίκων.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η χώρα μας θα έχει περιορισμένη παρουσία, καθώς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι εκδότες αναγκάζονται να συστεγασθούν στο εθνικό περίπτερο.

Για το εθνικό περίπτερο φαίνεται, άλλωστε, πως βρέθηκαν χρήματα την τελευταία στιγμή, καθώς το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) που αναλάμβανε παραδοσιακά τη διοργάνωση, διαλύθηκε πριν από μερικούς μήνες και το μέλλον του παραμένει αβέβαιο.

Περίπου 15 έλληνες εκδότες θα βρεθούν στην Φρανκφούρτη στη διάρκεια της έκθεσης. Ωστόσο, αυτοί δεν θα συνοδεύονται από συγγραφείς.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr