Δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες εναντίον δασκάλων στο Ρίο ντε Ζανέιρο
Εκτός ελέγχου βγήκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας δασκάλων, που απεργούν εδώ και εβδομάδες, μπροστά στο δημαρχείο του Ρίο ντε Ζανέιρο, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και να ρίχνει με πλαστικές σφαίρες. Οι δάσκαλοι ζητούν υψηλότερους μισθούς και καλύτερες δυνατότητες ανέλιξης, θεωρώντας ανεπαρκές το νέο πλαίσιο που ψηφίζει το δημοτικό συμβούλιο.
Εκτός ελέγχου βγήκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας δασκάλων, που απεργούν εδώ και εβδομάδες, μπροστά στο δημαρχείο του Ρίο ντε Ζανέιρο, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και να ρίχνει με πλαστικές σφαίρες.
Οι δάσκαλοι ζητούν υψηλότερους μισθούς και καλύτερες δυνατότητες ανέλιξης, θεωρώντας ανεπαρκές το νέο πλαίσιο που ψηφίζει το δημοτικό συμβούλιο. Oι δάσκαλοι απεργούν εδώ και 46 ημέρες.
Εκατοντάδες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο, την ώρα που το δημοτικό συμβούλιο συζητούσε το μέτρο για τα μισθολογικά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη.
Το μέτρο, μετά από τεταμένες διαβουλεύσεις με τους δασκάλους, προβλέπει μικρές αυξήσεις, τις οποίες απορρίπτουν ως ανεπαρκείς οι δάσκαλοι. Επιπλέον, περιορίζει τις δυνατότητες ανέλιξης, αφήνοντας εκτός δασκάλους που αναγκάζονται να μοιράζουν τις ώρες διδασκαλίας σε διαφορετικά σχολεία.
Όταν ξέσπασαν τα επεισόδια με την ισχυρή αστυνομική δύναμη -είχαν αναπτυχθεί 700 αστυνομικοί- η κατάσταση έγινε γρήγορα χαοτική. Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους κατέφυγαν σε κοντινό κινηματογράφο.
Σύμφωνα με τα βραζιλιανικά ΜΜΕ, στα νυχτερινά επεισόδια τέθηκαν υπό κράτηση 20 άτομα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου»: Το νέο έργο της Φωτεινής Αθερίδου στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- Η Επιστήμη το 2026 – Τι προβλέπει το περιοδικό Nature για τη χρονιά που έρχεται
- Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Επιστρέφει το «Φως στο Τούνελ» που ξανάνοιξε τον φάκελο της υπόθεσης
- Tραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και κόρη έπαθαν τροφική δηλητηρίαση σε δείπνο και πέθαναν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Μπέρδεψε τους «Φραπέδες» και τους «Χασάπηδες» της ΝΔ με τους πραγματικούς αγρότες
