Εκτός Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οδηγούν οι Τόρις τη Βρετανία
«Είναι γελοίο η βρετανική κυβέρνηση να πρέπει να καταβάλει τόσο μεγάλες προσπάθειες για να ξεφορτωθεί επικίνδυνους αλλοδαπούς» λέει η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερίσα Μέι και προαναγγέλλει ότι το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα θα αποσύρει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αν επανεκλεγεί το 2015 -και η δέσμευση θα περιληφθεί ρητά στην προεκλογική διακήρυξη των Τόρις.
«Είναι γελοίο η βρετανική κυβέρνηση να πρέπει να καταβάλει τόσο μεγάλες προσπάθειες για να ξεφορτωθεί επικίνδυνους αλλοδαπούς» λέει η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερίσα Μέι και προαναγγέλλει ότι το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα θα αποσύρει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αν επανεκλεγεί το 2015.
«Γι’ αυτό στην επόμενη διακήρυξη του Συντηρητικού Κόμματος θα δεσμευθούμε να εγκαταλείψουμε τη νομοθετική πράξη για τα δικαιώματα του ανθρώπου» δήλωσε η η Μέι τη Δευτέρα από το βήμα της ετήσιας διάσκεψης των Τόρις.
Η νομοθετική πράξη επιβάλλει την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στα βρετανικά δικαστήρια από το 2000.
«Αν αυτό που χρειάζεται για να αλλάξουμε τους νόμους μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι να αποχωρίσουμε από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση, τότε αυτό πρέπει να κάνουμε» υπογράμμισε η υπουργός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαρουάν Μπαργούτι: Η οικογένεια του ηγέτη της Φατάχ καταγγέλλει ότι υφίσταται βασανιστήρια στο Ισραήλ
- Θεσσαλονίκη: Αγρότες έντυσαν με… λαμπιόνα τα τρακτέρ τους – Χριστούγεννα στα μπλόκα
- Η απονομή του τροπαίου του League Cup στον Ολυμπιακό (pics+vid)
- Η τεχνητή νοημοσύνη επανασχεδιάζει την παιδική ηλικία – Προνομιούχες γενιές ή κενό βασίλειο;
- Τα βήματα για έκδοση διαβατηρίου – Πόσο κοστίζει
- Έκλεβαν πέντε σπίτια κάθε βράδυ και έκαναν τηλεφωνικές απάτες – Συνελήφθησαν 12 μέλη της σπείρας
