Ολοκληρώνεται η «χαρτογράφηση» των μη ανταποδοτικών χρεώσεων
Σε αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση της «χαρτογράφησης» των μη ανταποδοτικών χρεώσεων και φόρων υπέρ τρίτων έχει επιδοθεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς έχει αναλάβει την υποχρέωση με τον νέο προϋπολογισμό του 2014 να εξαλείψει μεγάλο μέρος των χρεώσεων αυτών κατά τρόπο δημοσιονομικά ουδέτερο.
Εντός της εβδομάδας o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναμένεται να λάβει τα τελικά απολογιστικά στοιχεία για τα μη ανταποδοτικά τέλη και χρεώσεις, από τα οποία θα προκύπτει το κόστος που θα επωμισθεί ο κρατικός προϋπολογισμός από την κατάργηση μέρους των φόρων και χρεώσεων υπέρ τρίτων.
Πολλές δε φορές οι μη ανταποδοτικές χρεώσεις επιβαρύνουν μόνο τα εγχώρια προϊόντα και όχι τα εισαγόμενα, ενώ δεν επιστρέφονται κατά την εξαγωγή. Ακόμη, πλήττουν επιλεκτικά επαγγέλματα, προϊόντα, δραστηριότητες ή συντελεστές, με αποτέλεσμα το όφελος να περιέρχεται σε άλλους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραγωδία στον Πειραιά: 17χρονη έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού της στον 5ο όροφο
- Ιράν: Ο Μόντι παροτρύνει τον Νετανιάχου να βάλει «γρήγορα» τέλος στον πόλεμο
- Ιράν: Η Χεζμπολά άνοιξε μέτωπο από τον Λίβανο κατά του Ισραήλ
- Ιράν: Ο Τραμπ έχει «τρεις πολύ καλούς» υποψήφιους για να αναλάβουν την ηγεσία μεταπολεμικά
- Ιράν: Απογειώνονται οι τιμές του πετρελαίου ως και 13% στις ασιατικές αγορές
- Ιράν: Τα αραβικά βασίλεια του Κόλπου απειλούν να ανταποδώσουν τα πλήγματα που δέχτηκαν