Υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων ανά μήνα μόνο για τα έσοδα
Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του υπουργείου Οικονομικών για την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων σε μηναία βάση με σκοπό τη διασταύρωση των δεδομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει καταλήξει στη θεσμοθέτηση της καθολικής υποχρέωσης για υποβολή μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτών από όλες τις επιχειρήσεις και επιτηδευματίες (και αγρότες). Ωστόσο, η υποχρέωση θα αφορά μόνο στη δήλωση των εσόδων και όχι των εξόδων.
Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του υπουργείου Οικονομικών για την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων σε μηναία βάση με σκοπό τη διασταύρωση των δεδομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει καταλήξει στη θεσμοθέτηση της καθολικής υποχρέωσης για υποβολή μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτών από όλες τις επιχειρήσεις και επιτηδευματίες (και αγρότες).
Ωστόσο, η υποχρέωση θα αφορά μόνο στη δήλωση των εσόδων και όχι των εξόδων, τα οποία θα δηλώνονται είτε στο έτος, είτε στο τρίμηνο (είτε στο μήνα ανάλογα με τα είδη των τηρούμενων βιβλίων).
Ο σκοπός είναι η διενέργεια προληπτικών και διασταυρωτικών ελέγχων και η διαφύλαξη της ακεραιότητας των φορολογικών παραστατικών με την υποχρεωτική υποβολή εντός του επόμενου μήνα τουλάχιστον των στοιχείων-συναλλαγών πωλήσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Περού από δύο ενόπλους καθώς επέστρεφε από ρεπορτάζ
- Αποτυχημένο πραξικόπημα στο Μπενίν: Η Νιγηρία συνέδραμε με στρατό για να καταστείλει την απόπειρα
- Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]
- Το Παρίσι θέλει να «εξορίσει» τα SUV και τα μεγάλα αυτοκίνητα
- Tι δώρα στέλνουν οι οικονομικοί σύμβουλοι στους πελάτες τους όταν αυτοί έχουν τα πάντα;
- Ρεάλ Μαδρίτης – Θέλτα 0-2: Ιστορικό «διπλό» για την ομάδα του Βίγκο
