Στο Red Hulk το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Σε αυτήν ένας νεαρός εντάσσεται σε μια ομάδα νεοναζιστών και έρχεται αντιμέτωπος με τον περίγυρό του, καθώς και με ηθικά διλήμματα.
Ο Φρίξος Προέδρου, που πρωταγωνιστεί στην ταινία, κέρδισε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας.
Πολύ μεγάλη ήταν φέτος η συμμετοχή, αλλά και η παρουσία στις βραβεύσεις των γυναικών σκηνοθετών, καθώς αρκετά από τα μεγάλα βραβεία κατέληξαν σε γυναικεία χέρια.
Ο Αργυρός Διόνυσος απονεμήθηκε στην ταινία Dead End της Τόνιας Μισιαλή, το Βραβείο Σπουδαστικής Ταινίας κατέκτησε η ταινία Νικολέτα της Σόνια Λίζα Κέντερμαν, το Βραβείο Τόνια Μαρκετάκη στην ταινία Πιετά και το Ειδικό Βραβείο Ντίνος Κατσουρίδης στην ταινία Συνθήκη 10/60.
Στην ίδια ταινία απονεμήθηκε και τιμητική διάκριση φωτογραφίας.
Η ταινία Γεννήτρια απέσπασε Τιμητική Διάκριση Σεναρίου.
Για την εμρηνεία της στην ταινία Στο Κατώφλι βραβεύτηκε η Μυρτώ Παπούλια. Τιμητική διάκριση Μοντάζ δόθηκε στην ταινία Σκιαμαχία, Τιμητική Διάκριση Ήχου στην ταινία Μαθήματα Οδήγησης, Σχεδιασμού Ήχου στην Συνθήκη 10/60 και Πρωτότυπης Μουσικής στην ταινία Εθελοντές.
Τιμητική Διάκριση Σκηνικών – Κοστουμιών απονεμήθηκε στην ταινία Memory Reloaded, ενώ ειδικό βραβείο απέσπασε η ταινία Δεν Είμαι Τώρα Εδώ.
Στο Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ το πρώτο βραβείο απέσπασε η ταινία Η Μέρα των Νεκρών από την Πολωνία της Αλεξάντρα Τρεπίνσκα, ενώ το δεύτερο βραβείο κέρδισε η ταινία The Runaway.
Αγγελική Στελλάκη
- Κινηματογραφική ληστεία στην Καλιφόρνια – 20 ληστές εισβάλουν σε κοσμηματοπωλείο και αρπάζουν λεία 1,4 εκατ. ευρώ σε 1 λεπτό
- Φάμελλος: O Μητσοτάκης βάζει ταφόπλακα στην ελληνική αγροτική παραγωγή – Η κυβέρνηση εξαπάτησε τους αγρότες
- Από τη Γάζα στην Θεσσαλονίκη – Πώς έφτασε η οικογένεια της Hind Rajab στη χώρα
- Όταν το πρόβλημα στη διαιτησία ξεκινά από τους ορισμούς
- Το Ιράν επέτρεψε σε δύο δεξαμενόπλοια υπό ινδινή σημαία που μεταφέρουν αέριο να περάσουν τα Στενά του Ορμούζ
- Θα σκηνοθετήσει ο Μπράντλεϊ Κούπερ το prequel του «Ocean’s 11» με πρωταγωνίστρια την Μάργκο Ρόμπι;
