Νομοθετική πρωτοβουλία στην Κύπρο για μείωση των δανειστικών επιτοκίων
Νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των δανειστικών επιτοκίων δρομολογούν τα κόμματα της Κύπρου, με τη σύμφωνη γνώμη του βοηθού γενικού εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Ρ.Ερωτοκρίτου. Η αρχή της ελευθεροποίησης, που πιθανόν να επικαλεστούν οι τράπεζες, ισχύει σε περιόδους ευημερίας και όχι όταν το τραπεζικό σύστημα βυθίζεται, είπε ο κ. Ερωτοκρίτου.
Νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των δανειστικών επιτοκίων δρομολογούν τα κόμματα της Κύπρου, με τη σύμφωνη γνώμη του βοηθού γενικού εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Ρίκκου Ερωτοκρίτου.
Ο κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι η αρχή της ελευθεροποίησης, που πιθανόν να επικαλεστούν οι τράπεζες, ισχύει σε περιόδους ευημερίας και όχι όταν το τραπεζικό σύστημα βυθίζεται.
Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι σε περίπτωση που οι τράπεζες προσφύγουν στο αρμόδιο ευρωπαϊκό δικαστήριο δεν θα δικαιωθούν.
«Έχω την εντύπωση ότι το ευρωπαϊκό δικαστήριο με βάση προηγούμενη νομολογία δεν πρόκειται να δεχθεί την προσφυγή με πολύ μεγάλη ευκολία. Η μείωση των χρεωστικών επιτοκίων είναι εκ των ων ουκ άνευ», δήλωσε ο κ. Ερωτοκρίτου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η δεύτερη… νεότητα του Λιονέλ Μέσι: Οι εντυπωσιακοί αριθμοί του με την Ίντερ Μαϊάμι
- Μυρτώ Αλικάκη: «Έχω πάρει την απόφαση από πάρα πολύ νωρίς να μην με ενδιαφέρει η σκέψη της πρώτης ρυτίδας»
- Στο μπλόκο στον Ε-65 στην Καρδίτσα ο Κουτσούμπας – «Στηρίζουμε τον αγώνα σας, χωρίς ναι μεν αλλά, χωρίς αστερίσκους»
- Netflix: Ποια είναι η Warner που εξαγόρασε ο γίγαντας του streaming – Η ιστορία του φημισμένου στούντιο
- LIVE: Παναθηναϊκός – Πανιώνιος
- LIVE: Κάλιαρι – Ρόμα