Λεγεώνα εθελοντών στα social media «στήνει» η κυβέρνηση Ερντογάν
Ο τούρκος πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει «μπελά» το twitter για το ρόλο που έπαιξε, ως πλατφόρμα ενημέρωσης, στο πρόσφατο κύμα διαδηλώσεων, αλλά φαίνεται ότι το κυβερνών AKP μαθαίνει: Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το κόμμα στήνει ομάδα 6.000 εθελοντών για να προωθούν την εικόνα της κυβέρνησης σε facebook, twitter και άλλα social media και να την «υπερασπίζονται» σε επικρίσεις. Τα ονόματα των μελών της ομάδας, διασκορπισμένα στην τουρκική επικράτεια, δεν θα δίνονται στη δημοσιότητα.
Ο τούρκος πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει «μπελά» το twitter για το ρόλο που έπαιξε, ως πλατφόρμα ενημέρωσης, στο πρόσφατο κύμα διαδηλώσεων, αλλά φαίνεται ότι το κυβερνών AKP μαθαίνει: Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το κόμμα στήνει ομάδα 6.000 εθελοντών, ως επί το πλείστον σχετικά νεαρών, για να προωθούν την εικόνα της κυβέρνησης σε facebook, twitter και άλλα social media και να την «υπερασπίζονται» σε επικρίσεις.
Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις στελεχών του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με τις αναφορές, μέλη του AKP με σχετική γνώση θα εκπαιδεύσουν τους 6.000 εθελοντές, με μαθήματα σε αίθουσες, για το πώς να γίνουν «αντιπρόσωποι στα social media».
Ο ρόλος της ομάδας, όπως αναφέρει πάντα η WSJ, θα είναι αφ’ενός να προωθεί την προσέγγιση του κυβερνώντος κόμματος, με συμβολή σε συζητήσεις στο Διαδίκτυο και ανάρτηση στοιχείων σε facebook, twitter, youtube και instagram, και να είναι σε «επιφυλακή» για αρνητικά σχόλια, τα οποία θα πρέπει να αντικρούει.
Τα ονόματα των μελών της ομάδας, διασκορπισμένα στην τουρκική επικράτεια, δεν θα δίνονται στη δημοσιότητα για να «προστατευτούν τα προσωπικά τους δεδομένα», ανέφερε στέλεχος που επικαλείται η εφημερίδα.
Η διασπορά των μελών, αναφέρεται, ακολουθεί τη συχνότητα χρήσης social media στη χώρα (οι περισσότεροι, 1.000, θα είναι στην Κωνσταντινούπολη). Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στέλεχος του AKP, η εκστρατεία δεν αφορά τις πρόσφατες διαδηλώσεις όσο την προετοιμασία για τις επικείμενες τοπικές εκλογές και, έπειτα, για τις γενικές εκλογές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λευκός Οίκος: Η στιγμή των πυροβολισμών – «Είχε εμμονή με την προεδρία» λέει ο Τραμπ για τον άνδρα που άνοιξε πυρ
- Run for your lives: Οι Iron Maiden ξεσήκωσαν για άλλη μια φορά την Αθήνα
- Τσίπρας: «Το μπλε της πατρίδας μας, το κόκκινο των αγώνων μας» είπε για τα χρώματα του κόμματος – «Φτιάχνουμε ομάδα για πρωτάθλημα»
- Τελικός Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης: Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ για τη μετακίνηση των φιλάιθλων
- Κύπρος: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές – Συμμετέχουν 18 κομματικοί συνδυασμοί
- Axios: Παράταση εκεχειρίας 60 ημερών – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο συμφωνίας Ιράν με ΗΠΑ

