Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πέραμα για την επίθεση κατά του ΚΚΕ
Συγκέντρωση και πορεία στο Πέραμα πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης ναυτεργατικά σωματεία, συνδικάτα και σωματεία της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, διαμαρτυρόμενα για την αιματηρή επίθεση που δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή ομάδα μελών του ΚΚΕ από περίπου 50 μέλη της Χρυσής Αυγής.
Συγκέντρωση και πορεία στο Πέραμα πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης ναυτεργατικά σωματεία, συνδικάτα και σωματεία της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, διαμαρτυρόμενα για την αιματηρή επίθεση που δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή ομάδα μελών του ΚΚΕ από περίπου 50 μέλη της Χρυσής Αυγής.
Με σύνθημα «Χρυσή Αυγή ρουφιάνοι των αφεντικών έξω από το Πέραμα την πόλη εργατών», ναυτεργατικά σωματεία και σωματεία της ζώνης διαδήλωσαν έξω από τη Ζώνη και πραγματοποίησαν πορεία στο Πέραμα.
«Δίνουμε σήμερα μια ακόμα αποστομωτική απάντηση στους τραμπούκους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην ομάδα των εφοπλιστών και των μεγαλοεργαλάβων που τους σιγοντάρουν» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης.
Τέτοιες ενέργειες και τακτικές «δεν μπορούν να μας τρομοκρατήσουν και να μας στείλουν στα σπίτια μας» πρόσθεσε.
Στη συγκέντρωση συμμετείχε το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.
Σημειώνεται, ότι από την επίθεση εναντίον των μελών του ΚΚΕ είχαν τραυματιστεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης.
Η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της, έχει κάνει λόγο για συκοφαντίες και τεχνητή ένταση που επιχειρεί το ΚΚΕ, με αφορμή τη δημιουργία εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
