Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις άδειες των θεάτρων

Αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις άδειες των θεάτρων

Προς τη λύση του φαίνεται πως οδεύει, μετά τη σημερινή σύσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης με πρωτοβουλία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, το πρόβλημα των αδειοδοτήσεων των θεατρικών χώρων. Ο κ. Παναγιωτόπουλος πρότεινε τον συντονισμό των προσπαθειών, ώστε το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Προς τη λύση του φαίνεται πως οδεύει, μετά τη σημερινή σύσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης με πρωτοβουλία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, το πρόβλημα των αδειοδοτήσεων των θεατρικών χώρων.

Τον συντονισμό όλων των προσπαθειών πρότεινε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ώστε το σχέδιο νόμου να κατατεθεί στη Βουλή έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Δεσμεύτηκε, δε, αμέσως μετά την ψήφισή του να συγκροτήσει, όπως έχει ήδη προβλεφθεί, νέα επιτροπή από ειδικούς και καταξιωμένα μέλη της θεατρικής κοινότητας, η οποία θα προετοιμάσει νέο νόμο με την κωδικοποίηση των διατάξεων που εν τω μεταξύ θα ισχύουν.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο συναρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Γεωργακόπουλος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και οι εκπρόσωποι των σωματείων των θεατρικών χώρων.

Οι περισσότεροι συναρμόδιοι φορείς είχαν συμμετάσχει με εκπροσώπους τους στην κατάρτιση της πρότασης νομοθετικού πλαισίου που έγινε με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων και η οποία εγγυάται την πρόοδο σε σχέση με την παρωχημένη νομοθεσία, η πρώτη μορφή της οποίας χρονολογείται από το 1936.

Στη σχετική συζήτηση ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι οι καλλιτέχνες είναι πάντα υπό τη σκέπη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά σε θέματα τεχνικού ελέγχου προκρίνεται η γνώση των ειδικών.

Ο κ. Μιχελάκης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνει καμία παραχώρηση στον τομέα της ασφάλειας, κάτι που εγγυήθηκε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Ο κ. Καλαφάτης υποσχέθηκε ότι θα κάνει το συντομότερο δυνατό, μαζί με τους συνεργάτες του, τις απαραίτητες παρατηρήσεις σε θέματα στατικότητας, χρήσης γης και άλλης πολεοδομικής φύσης. Ο κ. Καμίνης, με τη σειρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι συνεργάστηκαν και έκαναν μαζί ένα αποφασιστικό βήμα.

Εκ μέρους της Ένωσης Χώρων Πολιτισμού Αθήνας, Αντιγόνη Γύρα, τόνισε ότι το νομοσχέδιο «εξασφαλίζει τους σωστούς χώρους που όλοι, καλλιτέχνες και κοινό, χρειάζονται».

«Σε μια εποχή που η καλλιτεχνική πράξη διευρύνεται με νέους τρόπους σε νέους χώρους, η πολιτεία οφείλει να την υποστηρίξει, αλλά και να εκσυγχρονίσει το σχετικό νομικό πλαίσιο προστατεύοντας την ασφάλεια τού κοινού και των ίδιων των καλλιτεχνών» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι, όπως τόνισε, ανταποκρίθηκαν και συνέβαλαν καθοριστικά στη λύση ενός «νομοθετικού γόρδιου δεσμού».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024