Έρχεται η κράτηση κατ’ οίκον, επιτήρηση από ιδιωτικές εταιρείες
Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, νομοσχέδιο που επιτρέπει την υπό προϋποθέσεις έκτιση ποινής φυλάκισης κατ' οίκον, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των φυλακών. Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης, την δυνατότητα να ανατεθεί η ηλεκτρονική επιτήρηση των κατ' οίκον κρατουμένων, σε ιδιωτικές εταιρείες.
Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, νομοσχέδιο που επιτρέπει την υπό προϋποθέσεις έκτιση ποινής φυλάκισης κατ’ οίκον, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των φυλακών. Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης, την δυνατότητα να ανατεθεί η ηλεκτρονική επιτήρηση των κατ’ οίκον κρατουμένων, σε ιδιωτικές εταιρείες.
Το νομοσχέδιο προβλέπει την δυνατότητα έκτισης της ποινής κατ’ οίκον και με ηλεκτρονική παρακολούθηση του κρατούμενου, εφ΄όσον έχει εκτίσει τα 2/5 της ποινής ή (για περιπτώσεις ισόβιας κάθειρξης) τουλάχιστον 14 χρόνια.
Σε περίπτωση που εκτίει πολλαπλές ποινές, το ελάχιστο όριο κάθειρξης εντός σωφρονιστικού καταστήματος είναι τα 17 χρόνια.
Του μέτρου εξαιρούνται οι κατάδικοι για κακουργήματα ιδιαίτερα ειδεχθή και επιβλαβή για τη δημόσια ασφάλεια -η μεγαλεμπορία ναρκωτικών, η εσχάτη προδοσία, η σύσταση συμμορίας και η τρομοκρατική δράση, ο βιασμός, η κατάχρηση σε ασέλγεια, η παιδεραστία, η κατ’ επάγγελμα ή συνήθεια παιδική πορνογραφία, η εκπόρνευση ανηλίκου, η ένοπλη ληστεία και η ανθρωποκτονία από πρόθεση (εφ’ όσον στην περίπτωση αυτή δεν έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές την Κυριακή
- Γυμναστική: Γιατί κάποιοι νευριάζουν μετά την άσκηση;
- Η λαμπερή συλλογή μεταλλίων του Ντουπλάντις: Έφτασε τα 23 χρυσά και τα 4 σερί σε Παγκόσμιο κλειστού
- Τουριστική σεζόν: Σκιά αβεβαιότητας ένα βήμα πριν από την εκκίνηση
- Πρόγραμμα βοηθά άτομα με αυτισμό, ΔΕΠΥ ή άλλες νευροαναπτυξιακές ιδιαιτερότητες να πετούν χωρίς άγχος
- Μπορείς να νιώσεις λίγο πιο ευτυχισμένος μέσα σε 7 ημέρες;


