Έρχεται η κράτηση κατ’ οίκον, επιτήρηση από ιδιωτικές εταιρείες
Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, νομοσχέδιο που επιτρέπει την υπό προϋποθέσεις έκτιση ποινής φυλάκισης κατ' οίκον, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των φυλακών. Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης, την δυνατότητα να ανατεθεί η ηλεκτρονική επιτήρηση των κατ' οίκον κρατουμένων, σε ιδιωτικές εταιρείες.
Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, νομοσχέδιο που επιτρέπει την υπό προϋποθέσεις έκτιση ποινής φυλάκισης κατ’ οίκον, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των φυλακών. Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης, την δυνατότητα να ανατεθεί η ηλεκτρονική επιτήρηση των κατ’ οίκον κρατουμένων, σε ιδιωτικές εταιρείες.
Το νομοσχέδιο προβλέπει την δυνατότητα έκτισης της ποινής κατ’ οίκον και με ηλεκτρονική παρακολούθηση του κρατούμενου, εφ΄όσον έχει εκτίσει τα 2/5 της ποινής ή (για περιπτώσεις ισόβιας κάθειρξης) τουλάχιστον 14 χρόνια.
Σε περίπτωση που εκτίει πολλαπλές ποινές, το ελάχιστο όριο κάθειρξης εντός σωφρονιστικού καταστήματος είναι τα 17 χρόνια.
Του μέτρου εξαιρούνται οι κατάδικοι για κακουργήματα ιδιαίτερα ειδεχθή και επιβλαβή για τη δημόσια ασφάλεια -η μεγαλεμπορία ναρκωτικών, η εσχάτη προδοσία, η σύσταση συμμορίας και η τρομοκρατική δράση, ο βιασμός, η κατάχρηση σε ασέλγεια, η παιδεραστία, η κατ’ επάγγελμα ή συνήθεια παιδική πορνογραφία, η εκπόρνευση ανηλίκου, η ένοπλη ληστεία και η ανθρωποκτονία από πρόθεση (εφ’ όσον στην περίπτωση αυτή δεν έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα – Πού υπάρχουν προβλήματα
- Scorpions: Η βραδιά που ερμήνευσαν Μαρινέλλα σε συναυλία τους στην Αθήνα
- Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 20 κιλά κάνναβης και ένα κιλό κοκαΐνης – Μία σύλληψη
- Δούκας για ήττα Όρμπαν: Κανένα καθεστώς που εργαλειοποιεί το κράτος δικαίου δεν είναι αήττητο
- Αφθώδης πυρετός: «Θυσιάζουν τη Λέσβο για να σωθεί η υπόλοιπη Ελλάδα»
- «Ούτε πόλεμος, ούτε ειρήνη»: Η ζωή στη Γάζα έξι μήνες μετά την «εκεχειρία»
- Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» για τον Στέφανο Μπορμπόκη (pics)
- Πάπας Λέων σε Ντόναλντ Τραμπ: Θα συνεχίσω να μιλάω ενάντια στον πόλεμο και να προωθώ την ειρήνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442