Αμετάβλητα στο άμεσο μέλλον τα επιτόκια της ΕΚΤ, λέει ο Άσμουσεν
Σταθερά αναμένεται να διατηρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τα επιτόκιά της σύμφωνα με το στέλεχος της ΕΚΤ Γέργκ Άσμουσεν. Μιλώντας στην Bild, ο Άσμουσεν είπε πως δεν βλέπει κανέναν λόγο να εξετάσει αύξηση των επιτοκίων παρά την βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Σταθερά αναμένεται να διατηρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τα επιτόκιά της σύμφωνα με το στέλεχος της ΕΚΤ Γέργκ Άσμουσεν.
Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Bild ο Άσμουσεν είπε πως δεν βλέπει κανέναν λόγο να εξετάσει αύξηση των επιτοκίων παρά την βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
«Έχουμε πει ότι θα παραμείνουμε στα ίδια επίπεδα για το άμεσο μέλλον -ή ακόμη και χαμηλότερα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα» δήλωσε ο αξιωματούχος ερωτηθείς για τα επιτόκια της ΕΚΤ.
Το βασικό επιτόκιο στην Ευρωζώνη βρίσκεται στο 0,5%. Η ΕΚΤ έχει προβλέψει πληθωρισμό 1,5% το 2013 και υποχώρησή του στο 1,3% το 2014.
Ο δε στόχος της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό διαμορφώνεται κάτω του 2%. «Δεν βλέπουμε κανέναν πληθωριστικό κίνδυνο» δήλωσε ο Άσμουσεν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Καραλής συνεχίζει να γράφει ιστορία: Έγινε ο πρώτος με τρία μετάλλια στα Παγκόσμια κλειστού
- Βέλγιο: Τελετές μνήμης για τα 10 χρόνια από τις επιθέσεις τζιχαντιστών στις Βρυξέλλες
- Φλόριντα: ΗΠΑ–Ουκρανία σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων για ειρηνευτική συμφωνία
- Σενάρια για Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ολυμπιακό – Η παρουσία του μάνατζερ του στο ΣΕΦ και οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του
- Πώς αναγνωρίζονται τα πλασματικά χρόνια στο Δημόσιο
- «Συνωστισμός και Σιωπή: Η Ελλάδα των αντιθέσεων σε επίπεδο δήμων»

