Από ΟΤΑ, Υγεία και ευρύτερο δημόσιο το νέο κύμα διαθεσιμότητας
Στις δεξαμενές από τις οποίες θα βρεθούν οι 12.500 εργαζόμενοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως το τέλος του έτους αναφέρθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκης την Πέμπτη. Όπως είπε, στο δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας θα ενταχθούν υπάλληλοι των ΟΤΑ, από το χώρο της Υγείας, καθώς και από την «περιφέρεια του Δημοσίου», δηλαδή από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Στις δεξαμενές από τις οποίες θα βρεθούν οι 12.500 εργαζόμενοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως το τέλος του έτους αναφέρθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκης την Πέμπτη.
Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ, στο δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας θα ενταχθούν υπάλληλοι των ΟΤΑ, από το χώρο της Υγείας, καθώς και από την «περιφέρεια του Δημοσίου», δηλαδή από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Ειδικά για τα εν λόγω νομικά πρόσωπα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξήγησε πως ενδέχεται να υπάρξουν συγχωνεύσεις, αλλά και «σχέδια ορθολογικής διαχείρισης».
Ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες, το μέλλον των οποίων αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Κατάργηση της άδειας για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή
Επιπλέον, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε την κατάργηση της άδειας για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο, η οποία ανέρχεται σε έξι ημέρες ανά έτος.
Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας αντιστοιχούν στην πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιώργος Μπουλμπασάκος: Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με αιχμές – «Ιστορική αναγκαιότητα η ανασύνθεση της Δημοκρατικής Παράταξης»
- Πέθανε ο αρχιτέκτονας της Viohalco Νίκος Στασινόπουλος
- Νέα Δημοκρατία ή χάος, λέει για ακόμα μία φορά ο Μητσοτάκης
- Την… ανηφόρα τραβούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες
- Η Σενεγάλη καταγγέλλει το Μαρόκο πριν από τον τελικό
- Τέρενς Κουίκ: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη – Σε ποια εκπομπή θα τον δουν οι τηλεθεατές
