Η Αλβανία πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, λέει η Κομισιόν
Λύση που θα είναι αποδεκτή από την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας θα πρέπει να βρεθεί για το θέμα των επεισοδίων στην Πρεμετή της Αλβανίας, τονίζει η Κομισιόν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ.Κουμουτσάκου. Η Κομισιόν υπογραμμίζει, επίσης, ότι «η Αλβανία είναι αναγκαίο να καταβάλλει περαιτέρω προσπάθειες για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς παρατηρείται ανισότητα στην αποτελεσματική εφαρμογή τους».
Λύση που θα είναι αποδεκτή από την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας θα πρέπει να βρεθεί για το θέμα των επεισοδίων στην Πρεμετή της Αλβανίας, τονίζει η Κομισιόν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ.Κουμουτσάκου.
«Η συμφωνία για τη ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ της Αλβανίας και της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, ο εποικοδομητικός διάλογος και η διασφάλιση της ύπαρξης κράτους-δικαίου, σεβασμού των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, θρησκευτικής ελευθερίας και λατρείας, είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση – άρα λύση την οποία θα αποδέχεται η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας – για το θέμα της Εκκλησίας των Εισοδίων της Θεοτόκου στην πόλη Πρεμετή της Αλβανίας» αναφέρει ο αρμόδιος επίτροπος κ.Φούλε.
Η Κομισιόν υπογραμμίζει ότι «η Αλβανία είναι αναγκαίο να καταβάλλει περαιτέρω προσπάθειες για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς παρατηρείται ανισότητα στην αποτελεσματική εφαρμογή τους».
Ο επίτροπος Φούλε επιβεβαιώνει ότι ζητήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των τακτικών εκθέσεων προόδου των κρατών που προσβλέπουν σε ένταξή τους στην ΕΕ.
«Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνδυασμό με το Ψήφισμα «Ελευθερία της πίστης» που ενέκρινε σήμερα ομόφωνα η τακτική συνέλευση του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, στο οποίο καταδικάζονται οι ενέργειες του αλβανικού κράτους στην Πρεμετή, δίνουν μια ξεκάθαρη ευρωπαϊκή απάντηση και υπόδειξη προς το αλβανικό κράτος και την αλβανική κυβέρνηση για το πώς οφείλουν να αντιμετωπίζουν τις σχέσεις με την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας» δήλωσε σχετικά ο κ. Κουμουτσάκος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
- Κοντά στην αποφυλάκιση ο Ρομπίνιο
- Με ρωγμές το σύστημα ελέγχου για το ελαιόλαδο – Αποκαλυπτικά στοιχεία (γραφήματα)

