
Στα 1,97 δισ. ευρώ η παραγωγή ασφαλίστρων στην Ελλάδα στο πρώτο εξάμηνο του 2013
Μείωση 11% κατέγραψε η παραγωγή ασφαλίστρων στην Ελλάδα σε ετήσια βάση στο πρώτο εξάμηνο του 2013. Σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας η παραγωγή ασφαλίστρων διαμορφώθηκε στα 1,97 δισ. ευρώ, έναντι 2,22 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Η παραγωγή ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις ζωής μειώθηκε στο πρώτο εξάμηνο 2013 κατά 17,6%, στις ασφαλίσεις κατά ζημιών η πτώση ήταν 5,8%, στην αστική ευθύνη οχημάτων η μείωση της παραγωγής άγγιξε το 8%, ενώ στους λοιπούς κλάδους ζημιών η πτώση ήταν 3,6%.
Μείωση 11% κατέγραψε η παραγωγή ασφαλίστρων στην Ελλάδα σε ετήσια βάση στο πρώτο εξάμηνο του 2013.
Σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) η παραγωγή ασφαλίστρων διαμορφώθηκε στα 1,97 δισ. ευρώ, έναντι 2,22 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2012.
Η παραγωγή ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις ζωής μειώθηκε στο πρώτο εξάμηνο 2013 κατά 17,6%, στις ασφαλίσεις κατά ζημιών η πτώση ήταν 5,8%, στην αστική ευθύνη οχημάτων η μείωση της παραγωγής άγγιξε το 8%, ενώ στους λοιπούς κλάδους ζημιών η πτώση ήταν 3,6%.
Στην έρευνα της ΕΑΕΕ ανταποκρίθηκαν 61 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη οι οποίες συγκέντρωσαν το 94,6% της παραγωγής ασφαλίστρων σύμφωνα με τα πλήρη στοιχεία της ασφαλιστικής αγοράς που αφορούσαν το 2012. Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, οι 22 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις Ζωής (αντίστοιχο μερίδιο αγοράς 98,8%) και 48 στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών (μερίδιο 91,3%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τελωνείο Ευζώνων: Ουρές χιλιομέτρων λόγω του νέου ψηφιακού ελέγχου της ΕΕ σε πολίτες τρίτων χωρών
- Ισπανική αποθέωση: «Ολυμπιακός, η καλύτερη ομάδα της ηπείρου»
- ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να συγκαλύψει τον κόσμο που υποφέρει και το κεφάλαιο που υπηρετεί
- Δύο συλλήψεις στην Καστοριά για τηλεφωνικές απάτες – Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ
- Ο στρατός έστησε νέα πεζογέφυρα στον Κηφισό μήκους 15 μέτρων σε μία νύχτα – Πώς έγινε η εγκατάσταση
- Ο Ντε Λαουρέντις απέρριψε μυθική πρόταση 2 δισ. ευρώ για τη Νάπολι