Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν στο υπουργείο Οικονομικών. Παρών στη συνάντηση ήταν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας.

  • Ιδιαίτερης σημασίας η επίσκεψη Άσμουσεν στην Αθήνα

Προηγήθηκε η συνάντηση του κ. Άσμουσεν με τον διοικητή της ΤτΕ Γ.Προβόπουλο, ενώ για τις 16:30 έχει οριστεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Θα δει επίσης κατ’ ιδίαν τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Γιώργο Ζανιά, ο οποίος οργανώνει δείπνο με επιχειρηματίες, κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του κ. Άσμουσεν.

Το πρωί της Πέμπτης (10:30) θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλο στο υπουργείο.

Η επίσκεψη του αξιωματούχου της ΕΚΤ θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας, καθώς πραγματοποιείται εν όψει της αξιολόγησης της τρόικας, τον Σεπτέβριο, και εν μέσω της συζήτησης που άνοιξε και επισήμως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα.

Στόχος της επίσκεψης Άσμουσεν, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΚΤ, είναι να συζητήσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ