Στο τραπέζι για το Παλαιστινιακό, παρά τον εποικισμό, καλούν οι ΗΠΑ
Έκκληση να μην εκτροχιαστούν οι απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Παλαιστινίων από την πρόσφατη έγκριση για νέα οικοδόμηση ισραηλινών οικισμών απηύθυναν οι ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας «σε κάποιο βαθμό αναμενόμενη» την απόφαση και επαναλαμβάνοντας πως θεωρούν «μη νομιμοποιημένη» την εποικιστική δραστηριότητα. Οι απευθείας συνομιλίες ξεκινούν ξανά την Τετάρτη στο Ισραήλ ενώ οι δημοτικές αρχές της Ιερουσαλήμ ενέκριναν την ανέγερση 942 νέων κατοικιών.
Έκκληση να μην εκτροχιαστούν οι απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Παλαιστινίων από την πρόσφατη έγκριση για νέα οικοδόμηση ισραηλινών οικισμών απηύθυναν οι ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας «σε κάποιο βαθμό αναμενόμενη» την απόφαση και επαναλαμβάνοντας πως θεωρούν «μη νομιμοποιημένη» την εποικιστική δραστηριότητα.
Οι απευθείας συνομιλίες ξεκινούν ξανά την Τετάρτη στο Ισραηλ υπό την σκιά όμως της οικοδόμησης εκατοντάδων νέων ισραηλινών κατοικιών στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ.
Την Τρίτη, οι δημοτικές αρχές της Ιερουσαλήμ ενέκριναν επίσης το σχέδιο ανέγερσης 942 κατοικιών στον οικισμό Τζίλο.
Η παλαιστινιακή πλευρά κατήγγειλε μεν τα σχέδια για τις νέες κατοικίες, ο αριθμός των οποίων θα φτάνει τις 2.000 σύμφωνα με το Reuters, αλλά δεν απείλησε με αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις.
Μιλώντας από την Μπογκοτά της Κολομβίας, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ανέφερε πως η έγκριση της συνέχισης του εποικιστικού προγράμματος ήταν «σε κάποιο βαθμό αναμενόμενη» και κάλεσε τους Παλαιστινίους να «μην αντιδράσουν εχθρικά».
Επαναλαμβάνοντας πως η Ουάσινγκτον θεωρεί «μη νομιμοποιημένη» συνολικά την εποικιστική δραστηριότητα, ο Κέρι ανέφερε πως η εξέλιξη «υπογραμμίζει την ανάγκη να ξαναρχίσει γρήγορα ο διάλογος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ: Κρίσιμη η συνεδρίαση στο Νταβός για τη Γροιλανδία – Τρόπο αποκλιμάκωσης αναζητούν οι Ευρωπαίοι
- Τι «σκέφτεται» ο σκύλος μας όταν μιμούμαστε σκυλίσιες συμπεριφορές;
- Γιάννης Σκαρίμπας: Κανέναν δεν έχει λόγο ο άνθρωπος να είναι ωραία τα όνειρά του
- Σοκ στo ισπανικό ποδόσφαιρο: Νεκρός πρώην παίκτης της Ατλέτικο και της Σεβίλλης στο σιδηροδρομικό δυστύχημα
- ΠΑΣΟΚ: Όλο το παρασκήνιο από τη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ- Τα «καρφιά», οι έντονοι διάλογοι και οι διαφορετικές στρατηγικές
- Σώτης Βολάνης: Η απάντηση του για την αποχώρηση του από το νυχτερινό κέντρο



